Noul ministru al Educației, în vizită la Filarmonică: Ce asigurări i-a dat șeful IGSU
14 noiembrie, 10:47
321
0
Noul ministru al Educației, în vizită la Filarmonică: Ce asigurări i-a dat șeful IGSU
14 noiembrie, 10:47
321
0

În urma incendiului devastator de la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, salvatorii desfășoară lucrări de demontare parțială a edificiului avariat, evacuează și transportă deșeurile și elementele de construcții prăbușite.

Foto: mecc.gov.md

Pentru a vedea mersul lucrărilor, noul ministru al Educației, Culturii și Cercetării, Lilia Pogolșa, dar și secretarul de stat în domeniul culturii Andrei Chistol au efectuat ieri, 13 noiembrie, o vizită de lucru în teritoriu, transmite Știri.md

Astfel, oficialii au discutat cu directorul Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” Svetlana Bivol și șeful IGSU Mihail Harabagiu despre etapa la care se află lucrările de demontare și acțiunile care urmează a fi întreprinse.

În context, șeful IGSU a afirmat că până la sfârșitul lunii noiembrie lucrările de demontare, evacuare și transportare a deșeurilor vor fi finalizate, astfel încât va putea fi efectuată expertiza tehnică finală a stării edificiului.

Menționăm că pentru efectuarea lucrărilor de demontare parțială a clădirii avariate a Filarmonicii Naționale, Guvernul a alocat suma de 454.000 de lei.


Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter