main logo
667

Noul ministru al Educației, în vizită la Filarmonică: Ce asigurări i-a dat șeful IGSU

În urma incendiului devastator de la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, salvatorii desfășoară lucrări de demontare parțială a edificiului avariat, evacuează și transportă deșeurile și elementele de construcții prăbușite.

Ministrul Educației, la Filarmonică: Ce asigurări i-a dat șeful IGSUFoto: mecc.gov.md

Pentru a vedea mersul lucrărilor, noul ministru al Educației, Culturii și Cercetării, Lilia Pogolșa, dar și secretarul de stat în domeniul culturii Andrei Chistol au efectuat ieri, 13 noiembrie, o vizită de lucru în teritoriu, transmite Știri.md

Astfel, oficialii au discutat cu directorul Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” Svetlana Bivol și șeful IGSU Mihail Harabagiu despre etapa la care se află lucrările de demontare și acțiunile care urmează a fi întreprinse.

În context, șeful IGSU a afirmat că până la sfârșitul lunii noiembrie lucrările de demontare, evacuare și transportare a deșeurilor vor fi finalizate, astfel încât va putea fi efectuată expertiza tehnică finală a stării edificiului.

Menționăm că pentru efectuarea lucrărilor de demontare parțială a clădirii avariate a Filarmonicii Naționale, Guvernul a alocat suma de 454.000 de lei.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării