main logo
692

Noul director Apă-Canal Chișinău și-a început activitatea cu o inspecție

Noul director general al întreprinderii „Apă-Canal Chișinău”, Valeriu Meșca, și-a început activitatea cu o inspecție la Stația de Epurare și la Departamentul Mentenanță.

Noul director Apă-Canal Chișinău și-a început activitatea cu o inspecție

 Primul obiectiv vizitat a fost Stația de Epurare, unul dintre proiectele investiționale cele mai ambițioase. Astfel, din iunie curent, nămolul de la Stația de Epurare, Chișinău, nu va mai fi deshidrat în saci geotube, transmite Știri.md.

  Directorul general al furnizorului de apă, Valeriu Meșca a dat asigurări că instalarea centrifugilor se va face în termini prevăzuți în contract. 

„Preconizăm treptat să modernizăm întregul proces de epurarea a apelor uzate. La moment am cumpărat din sursele proprii două centrifugi care ne vor permite să tratăm nămolul conform standartelor europene.

 Această investiție a costat furnizorul de apă circa 8 mil. lei, dar ne va aduce economii. Mai mult, nămolul tratat nu va avea așa umiditate înaltă și va putea fi folosit în agricultură, fără ca să mai fie depozitat în saci geotube”, a declarat Valeriu Meșca, directorul general al S.A. „Apă-Canal Chișinău”. 

La Stația de Epurare, Valeriu Meșca a inspectat șantierul pe care este, în proces de finalizare, construcția plăcilor de beton pe care vor fi amplasate două centrifuge noi. 

Ulterior, acesta a  vizitat și Departamentul Metenanță, în cadrul căreia au loc atât lucrări de reparație a utilajelor, macanismelor existente, dar și reparații curente ale blocurilor administrative subordonate furnizorului de apă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării