main logo
611

Noua redacție a Codului civil a fost publicată în Monitorul Oficial

Noua redacție a Codului civil a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Noua redacție a Codului civil a fost publicată în Monitorul OficialNoua redacție a Codului civil a fost publicată în Monitorul Oficial

Noile reglementări prevăd că infrastructura juridică națională va fi modernizată conform tendințelor europene și internaționale, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Modificările instituie Cartea a 4 – Moștenirea, care va cuprinde dispoziții de divizare a moștenirii în cea legală și testamentară. La fel, va fi reglementată competența în materie de moștenire, statutul juridic al moștenitorului, custodia masei succesorale etc.

Noua redacție a Codului civil va include și norme privind protecția consumatorului. 

O altă noutate sunt normele detaliate cu privire la statutul și regimul juridic al administratorilor. Astfel, au fost completate și modificate mai multe obligații, inclusiv cele din contractul de investiții în construcții.

Potrivit autorilor, pentru elaborarea noului proiect de modernizare a Codului civil a fost creat un grup de lucru care și-a desfășurat activitatea pe parcursul a circa patru ani, în cadrul a peste 70 de ședințe.

În aceeași ediție a Monitorului Oficial a fost publicat decretul prezidențial privind promulgarea Legii privind modernizarea Codului civil. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării