main logo
3541

Nou șef la Spații Verzi: Fosta directoare, demisă după jumătate de an

Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi" (AGSV) are un nou director. Este vorba despre Tudor Gîrbu, fost consilier pe probleme locativ-comunale al primarului capitalei, Ion Ceban.

Nou șef la Spații Verzi: Fosta directoare, demisă după jumătate de an

Numită în fruntea ÎM „Spații Verzi” în iunie 2022, Victoria Covali a fost demisă prin dispoziția edilului, transmite Știri.md cu referire la Jurnal.md.

Aceasta fusese numită atunci șefa instituției în locul lui Serghei Carp, dat afară în urma tragediei din Parcul Alunelul, când un copil de doi ani a murit fiind strivit de o bucată de copac.

Odată cu numirea lui Covali, situația de la „Spații Verzi” s-a deteriorat însă și mai mult. Din prima lună s-au micșorat salariile muncitorilor, iar condițiile de muncă au rămas la fel de deplorabile. Ulterior, s-a motivat că situația cu salariile a fost o eroare. Totodată, sub noua conducere au plecat sau au fost concediați mai mulți angajați ai instituției. Potrivit unor surse din cadrul instituției, Covali ar fi abordat o politică autoritară și netransparentă, asupra acțiunilor acesteia planând diferite suspiciuni. Mai mult, potrivit acelorași surse, și demiterea lui Covali ar fi o consecință a depistării mai multor neconcordanțe în rapoartele financiare.

Nici primarul Capitalei, nici secretarul de presă al Primăriei Chișinău nu au răspuns la apelurile noastre pentru a comenta aceste informații.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării