main logo
2227

Nosatîi, despre baza militară de la Băcioi: Nu este proiectul NATO

În localitatea Băcioi sunt în plin proces lucrările de construcție a unei tabere militare, un proiect derulat în contextul obiectivului de modernizare a infrastructurii Armatei Naționale.

Nosatîi, despre baza militară de la Băcioi: Nu este proiectul NATOFoto: army.md

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, care a efectuat ieri, 13 noiembrie, o vizită acolo, susține că această tabără este construită pentru a oferi condiții moderne de cazare și activitate, studii și antrenamente pentru militari și nicidecum o bază militară NATO, transmite Știri.md.

Totodată, autoritățile își doresc redislocarea unităților militare în afara orașului în scop de asigurare a securității populației, dar și pentru îndeplinirea misiunilor conform destinației.

Totodată, Nosatîi a precizat că demararea proiectului a generat o serie de dezinformări și speculații privind destinația și necesitatea acestuia, resursele financiare alocate.

„Proiectul de construcție nu este bază militară NATO. Noua tabără militară este un proiect național, finanțat din bugetul de stat și este construită în conformitate cu standardele internaționale. Proiectul include: cazărmi, săli de instruire, clădiri administrative, bloc alimentar, remize pentru stocarea tehnicii militare, depozite, săli de sport, precum și o zonă rezidențială pentru efectiv”, a scris Nosatîi pe Facebook.

Totodată, el afirmă că tabăra este destinată efectivului Armatei Naționale, care urmează să-și desfășoare activitatea în zona respectivă.

„Republica Moldova are nevoie de o armată modernă, ceea ce înseamnă inclusiv condiții decente de serviciu și cazare pentru efectivul de militari și angajați civili. Sper că această unitate militară, la fel ca alte proiecte de modernizare a instituției de apărare, va servi drept un factor important pentru motivarea tinerilor și tinerelor să se angajeze în serviciul militar pe contract”, a mai spus ministrul Apărării.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării