main logo
663

NORTEK: Studenții din Bălți vor avea parte de laboratore moderne

Pas cu pas, R. Moldova se modernizează și devine tot mai aproape de UE.

NORTEK: Studenții din Bălți vor avea parte de laboratore moderne

Astăzi, la Bălți a fost lansat proiectul NORTEK, primul Centru de Inovare și Transfer Tehnologic din Regiune, transmite Știri.md.

”Dezvoltarea regională nu e doar despre conectare la rețeaua de apă și canalizare, reabilitarea clădirilor sau a drumurilor, ci și despre inovație, cercetare, digitalizare. Un proiect care face transformarea zonei Nord într-un hub de inovare este NORTEK, primul Centru de Inovare și Transfer Tehnologic din Regiune.

Am fost astăzi la Bălți, alături de prim-ministra Natalia Gavrilița, ambasadori și parteneri de dezvoltare, la deschiderea Centrului. Acesta pune la dispoziția celor aproape 4.500 de studenți, tineri profesioniști, antreprenori și viitori antreprenori din Bălți și din Regiunea de Dezvoltare Nord, spații de instruire, experimentare, laboratoare, zone de incubare și afaceri.

Vom investi în tineri, în joburile viitorului, așa cum investim în mobilitate sau în energie. Pentru NORTEK, din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală, alături de alte fonduri internaționale, au fost alocați aproape 25 de milioane de lei. Ne propunem ca aceste investiții, de la an la an, să crească tot mai mult, pentru o dezvoltare regională uniformă, de la nord la sud, cu proiecte care să reanimeze fiecare localitate din Moldova.

Așa arată localitățile europene și așa pas cu pas vor arăta în scurt timp toate localitățile Moldovei: competitive, creative, cu tineri implicați și motivați să-și dezvolte propria localitate”, a declarat Spînu.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării