main logo
1537

Noile tarife deja s-au aplicat. Călătoriile interurbane, mai scumpe

Chiar din prima zi a anului, transportatorii au aplicat tariful majorat la călătoriile interurbane. Începând cu luna februarie, biletele se vor scumpi și mai mult în cazul călătoriilor cu unități de transport mai confortabile.

Noile tarife deja s-au aplicat. Călătoriile interurbane, mai scumpeFoto: știri.md

Deputatul Petru Frunze scrie pe Facebook că o călătorie din satul Puhoi, de unde este originar, până la Chișinău costă de ieri 20 de lei, în loc de 15 lei, cât era până acum, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Acesta a postat și poza unui bilet cumpărat pe 1 ianuarie, care atestă scumpirea călătoriei.

Deputatul se arată indignat de decizia Guvernului de a permite majorarea tarifelor pentru călătoriile interurbane.

„Guvernul condus de Maia Sandu s-a împotrivit acestor majorări de tarife, a cerut liberalizarea domeniului și condiții de circulatie mai bune cetățenilor. Împreună cu guvernul lucram la modificarea Codului Transportului Auto. Eram sigur că vom distruge monopolul și în toată țara cetățenii urmau să simtă calitatea serviciilor.

Locuitorii satului Puhoi urmau să circule cu autocarele primăriei, prețul biletului să fie de 10 lei și profitul din vânzări urma să fie în bugetul local.

Sper când vor mai fi alegeri să vă gândiți bine, dacă credeți în minciuni atunci când din cauza voastră suferă întreaga comunitate. Din satul Puhoi peste 500 de persoane circulă zilnic în mun. Chișinău, 500 × 10 lei = 5.000 lei. Timp de o lună, oamenii vor scoate din buzunar mai mult cu 150.000 lei și după 1 februarie ar cheltui mai mult cu 300.000 lei timp de o lună”, a calculat deputatul.

Petru Frunze se așteaptă și la trișări și crede că ANTA va oferi ilegal „statut confort” unor unități de transport care nu vor merita, doar pentru a smulge bani din călători.

„De la 1 februarie 2020, microbuzele vor trece un control care va fi efectuat de ANTA pentru a stabili clasa de confort. Microbuzele care vor avea clasa superioară de confort ( la ANTA toate vechiturile vor fi confortabile), tariful va fi majorat iarăși cu 10bani/km, deci o călătorie cu microbuzul vechi, unde vor urcă câte 40 călători, biletul pentru o călătorie va fi 25 lei. Acum, stimați consăteni, cei aproximativ 30% care a-ți votat pentru acest guvern și președinte, vă sunt pe plac aceste scumpiri?”, scrie deputatul Petru Frunze.

Precizăm că tariful pentru călătoriile interurbane a fost majorat de la 48 de bani per kilometru la 60 de bani. Din februarie, în unitățile de transport care vor  oferi condiții de timp „confort” vor fi aplicate tarife de 70 de bani per kilometru.

Vedeți mai jos un infographic, care arată cum se vor scumpi biletele de călătorie spre unele raioane și municipii din țară.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării