main logo
7698

Noi restricții pentru șoferi: Primăria vrea să reducă limita de viteză

Noi restricții pentru șoferi, mai ales pentru cei care apasă pedala de accelerație prea tare. Primăria vrea să reducă limita de viteză pe unele străzi din Chișinău.

Noi restricții pentru șoferi: Primăria vrea să reducă limita de vitezăFoto: tv8.md

Inițiativa are la bază mai multe argumente, îndeosebi numărul mare de accidente din ultimele săptămâni. Printre străzile vizate se numără cele din Centrul istoric, dar și arterele principale ce leagă sectoarele Ciocana de Râșcani și Botanica de Centru, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

„Eu am să vă dau un exemplu, bazat pe studii. Un pieton lovit de o mașină care merge 30 de kilometri pe oră are de trei ori mai multe șanse să supraviețuiască decât dacă este lovit de o mașină care merge cu 50 la oră. Nu văd de ce nu am putea aplica aceste lucruri”, a declarat viceprimarul Capitalei, Ilie Ceban.

Ilie Ceban menționează că această limită de viteză este des întâlnită și în orașele europene. Funcționarul consideră că inițiativa sa are două aspecte pozitive. Și anume: mediu curat și mai puține accidente rutiere. Pe de altă parte, șoferii spun că oricum pe timp de zi nu circulă mai rapid din cauza ambuteiajelor.

„30 asta e până la 40 de kilometri pe oră. E ok. Nu cred că este o problemă mare”.

„- 30 până la 40 de kilometri pe oră e bine pentru Centrul istoric.
 - Acum cu ce viteză circulați pe aici?
 - Cam tot așa. Dacă sare vreun pieton, să nu-l călcăm.
 - Sunt ambuteiaje des?
 - Da”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării