main logo
467

Noi regulamente, aprobate de ANRE

Consiliul de administrație al ANRE a aprobat astăzi în ședința publică două regulamente ce țin de sectorul gazelor naturale.

Noi regulamente, aprobate de ANRE

Este vorba de regulamentul privind racordarea la reţelele de gaze naturale şi prestarea serviciilor de transport şi de distribuţie a gazelor naturale și regulamentul privind furnizarea gazelor naturale, transmite Știri.md cu referire la Tvc.md.

Regulamentele prevăd următoarele: ca un aparat de gaze naturale să fie racordat la rețea, e nevoie neapărat să se facă o solicitare la operatorul de sistem. 

Spre exemplu, în Chișinău acesta este Chișinău-Gaz, în celelalte orașe de reședință sunt alți titulari de licență. După care, operatorul de distribuție va emite condițiile față de solicitant sau avizul de racordare.

„Dacă o peroană fizică sau juridică își racordează aparatele de gaze naturale la rețea fără acordul sau fără avizul de racordare al operatorului sistemului de distribuție sau al operatorului sistemului de transport, acestea sunt acțiuni(musca)ilicite sau ilegale.Numai operatorul de sistem are dreptul exclusiv de a racorda o instalație de utilizare la rețeaua de gaze naturale, nu altcineva”, a declarat Andrei Sula, consilierul directorului general al ANRE.

Potrivit responsabililor din domeniu, respectarea acestor prevederi va reduce prejudiciile, atât ale consumatorilor cât și ale operatorului de sistem.

„Foarte multe cazane utilizate se aduc din Italia și se regăsesc la noi pe piață. Sunt încercări foarte multe de a le instala fără certificate de conformitate printr-un sunet la un lăcătuș de pe makler. Dacă noi vrem să avem cazuri ieșite din comun pe care le avem astăzi, mergem în continuare pe același drum”, a spus Valentin Tonu, şeful direcţie Moldovagaz.

Noile regulamente vor intra în vigoare după care vor fi publicate în „Monitorul Oficial”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării