main logo
1396

Noi mărturii din tabăra groazei: Copii bătuţi de educatorii beți

13 copii cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani au fost bătuţi în tabăra "Trandafirul" din oraşul Vadul lui Vodă de doi adolescenţi care îi supravegheau. Totul s-a întâmplat în noaptea de marţi spre miercuri.

Noi mărturii din tabăra groazei: Copii bătuţi de educatorii beți

Potrivit poliţiei, agresorii, care au 16 şi, respectiv, 17 ani, au sărit la bătaie după ce au consumat alcool. Ei au intrat în camera copiilor şi au început a lovi în stânga şi în dreapta fără motiv, cu o rangă metalică, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

- Vânătăi, tăieturi. Tăieturi?

- Da, că fierul cela cu care se primeşte că au fost bătuţi era ascuţit în capete, fiindcă a fost rupt de la geamuri.

Cu astfel de răni au ajuns acasă toţi cei 13 copii maltrataţi.

"Noi când dormeam, dormeam pe burtă şi aşa prin somn au venit şi ne-au bătut", a spus un copil.

"Când m-am trezit, m-am trezit cu dureri, atunci m-am uimit, nu ştiam din ce cauză au intrat", a spus un copil.

- Doi educatori au consumat alcool şi substanţe tari.

- Ce fel de substanţe tari?

- Votcă şi coniac.

- Dar de unde au luat băutura?

- Au fost şi au cumpărat.

Părinţii victimelor spun că educatorii aveau un comportament indecent, fumau şi înjurau în prezenţa copiilor.

"În primul rând la acea tabără camerele la copii nu se încuiau, adică el să doarmă în siguranţă, camerele nu se încuiau. Putea să intre oricine noaptea peste copii. În al doilea rând nu tabăra respectivă nu avea un paznic", a spus un părinte.

Apelul la 112 a fost făcut de părinţii alertaţi de copii despre cele întâmplate.

"Administratorul taberei a limitat poliţia şi angajaţii primăriei, inclusiv şi părinţilor accesul în tabără aproape de două ore. Timp în care poliţiştii au dus tratative cu administraţia taberei în vederea soluţionarea situaţiei de conflict", a spus Svetlana Scripcic, Ofiţer de Presă Poliţia Capitalei.

Deşi activitatea taberei a fost sistată, astăzi echipa noastră a surprins mai mulţi copii pe teritoriul acesteia. Primarul oraşului spune că nu are suficente pârghii pentru a verifica activitatea centrului de odihnă.

"Responsabil de activitatea taberei în conformitate cu noile regulamente despre activitatea agenţilor economici este însăşi agentul economic care poartă responsabilitate pe propria răspundere despre serviciile pe care le prestează. În acest domeniu nu suntem implicaţi defel, nu este din vina noastră", a spus Iurie Onofriiciuc, primar Vadul lui Vodă.

În baza autorizaţiei primăriei, instituţia avea permisiunea de a organiza doar odihnă pentru maturi. Agentul economic nu avea nici măcar permisiunea de la ANSA şi CNSP, iar cei care trebuiau să verifice condiţiile din tabără şi contractele educatorilor înainte de a elibera foile de odihnă este Direcţia Educaţie din Hânceşti, de unde sunt copiii.

"Noi nu am mai aut aşa ceva în practica noastră, noi nu suntem competenţi. Noi suntem cei beneficiari",. a spus prin telefon Valentina Tonu, şefa Direcţiei Educaţie Hânceşti.

Oamenii legii au deschis un doar penal pentru tortură.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării