main logo
792

Noi detalii în cazul elevilor din Ungheni, impuși să se tundă

Activistul civic Rodion Gavriloi a depus o cerere de examinare către Avocatul Poporului pe marginea cazului dintr-un liceu din Ungheni, unde mai mulți elevi care ar avea părul mai lung au fost impuși să se tundă.

Noi detalii în cazul elevilor din Ungheni, impuși să se tundăPovestea elevilor din Ungheni cu păr lung: Un activist a depus o cerere

Despre acest lucru a anunțat Rodion pe pagina sa de Facebook, adăugând că acest caz nu trebuie lăsat în voia sorții și că tinerii au nevoie de susținere, transmite Știri.md cu referire la zugo.md

„Sper că voi nu ați uitat despre persecuțiile elevilor de gen masculin de la Liceul V.Alecsandri de la Ungheni pentru lungimea părului lor. De acest caz se ocupă acum Oficiul Avocatului Poporului – Maia Banarescu. Acești tineri trebuie să simtă susținerea societății civile. Vă voi ține la curent despre această cauză”, se arată în postarea de pe Facebook.

Amintim că despre regulamentul discriminatoriu de la liceul „Vasile Alecsandri” din Ungheni s-a aflat la sfârșitul lunii ianuarie, când mai mulți băieți s-au plâns că de mai mult timp sunt impuși să se tundă, astfel încât lungimea părului să nu depășească trei centimetri. Directoarea instituției de învățământ argumentase atunci că părul lung îi feminizează pe băieți, iar printr-o astfel de regulă profesorii au grijă ca acest lucru să nu se întâmple.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării