main logo
3022

Noi detalii în cazul copilelor intoxicate cu o substanță veterinară

Ieri, în raionul Orhei, două fetițe din aceeași familie s-au otrăvit. Ambele au fost tratate cu un preparat de uz veterinar. Una dintre fetițe a decedat, iar pe cealaltă medicii au reușit să o salveze.

Noi detalii în cazul copilelor intoxicate cu o substanță veterinarăFoto simbol

După cum s-a constatat, cauza acestei tragedii a fost tratamentul împotriva paraziților cu preparatul de uz veterinar „Blotix”, mai mult, s-a depășit și doza de zeci de ori. Detalii despre acest caz, vedeți în reportajul corespondenților noștri, transmite Știri.md cu referire la orheitv.md.

Mama celei mai mari fetițe, originară din satul Teleșeu, a murit acum câteva zile și a fost îngropată luni. Așa că, fratele mamei a luat-o la el.

Victor Pâslaru, șef adjunct al departamentului pentru sănătate, ANSA:

„Femeia, asumându-și riscul a folosit un medicament numit Blotix. Acesta este destinat doar utilizării în cazul animalelor”.

În urma investigațiilor făcute, s-a stabilit că acest medicament a fost cumpărat de femeie în 2014, pentru câini. În urma utilizării acestuia, o fetiță a murit, iar a doua a fost salvată la spitalul raional, unde a fost adusă noaptea târziu.

Ruslan Gonciarenco, șeful secției de anestezie și de terapie intensivă, Spitalul raional Orhei:

„Acutizarea simptomatică a otrăvirii sugerează că cantitatea de medicament care a intrat în contact cu pacientul nostru a fost depășită de sute de ori”.

Fetiței i s-a administrat antidot, dar și tot tratamentul necesar. Ulterior, starea ei de sănătate s-a îmbunătățit, iar astăzi copilul a fost transferat în secția de pediatrie. Locuitorii satului, însă, până în prezent nu-și pot reveni după acest caz.

„Au luat-o după înmormântarea mamei, posibil ca să-i fie mai ușor, dar posibil că nu au fost atenți, nu au avut grijă. Nimeni nu a făcut special ca copilul să moară, nu trebuie să admitem această versiune”.

„Nu-mi pot imagina cum s-a putut întâmpla asemenea nenorocire. Foarte trist, păcat că s-a întâmplat așa ceva”.

„A decedat un copil, este o tragedie mare”.

„Îmi pare foarte rău, în primul rând pentru fetița care a murit cât și pentru copila care este în spital. Nu-mi pot imagina starea și ce simte femeia care a făcut asta”.

Inspectoratul de poliție din Orhei a confirmat tragedia. Pe acest caz a fost deschis un dosar penal pentru „omor din imprudență”. Dacă îi va fi confirmată vinovăția, femeia riscă închisoare de până la 3 ani.

(Minutul 14:03)

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării