main logo
7101

Noi detalii despre militarul rănit mortal în timpul serviciului

Noi detalii despre militarul prin contract al Armatei Naționale, care a decedat în seara zilei de 12 septembrie, după ce s-a împușcat cu arma din dotare în timp ce executa serviciul în cadrul Forțelor Mixte de Menținere a Păcii.

Noi detalii despre militarul rănit mortal în timpul serviciuluiImagine simbol

Potrivit surselor pulsmedia.md, tragedia s-a produs la postul de la Hagimus, raionul Căușeni, transmite Știri.md.

Ar fi vorba despre un militar prin contract al Armatei Naționale, Vitalie C., subofițer în vârstă de 22 de ani, de naționalitate găgăuz, originar din UTA Găgăuzia.

Preliminar se presupune că acesta s-ar fi sinucis efectuându-și o împușcătură în cap cu arma automată din dotare. Acesta nu a lăsat niciun bilețel de adio prin care să-și explice gestul.

Totodată, sursele noastre menționează că, deși militarul avea un salariu de aproximativ 27.000 de lei lunar, pe numele său ar fi fost luate o sumedenie de credite de la mai multe bănci comerciale din Republica Moldova. 

Potrivit Ministerului Apărării, militarul prin contract executa serviciul în Armata Națională din anul 2023.

Știri.md amintește că un militar prin contract al Armatei Naționale, care executa serviciul în cadrul Forțelor Mixte de Menținere a Păcii, s-a rănit mortal în urma unei împușcături cu arma din dotare, în timp ce executa serviciul la post.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării