main logo
7922

Noi detalii despre jaful de la MAIB: Hoții ar fi furat 60 de milioane de lei

Alexei Laza, șeful adjunct al Inspectoratului Național de Investigații (INI), a declarat pentru ZdG că numărul persoanelor care depun declarații la poliție în calitate de persoane păgubite în dosarul furtului de la MAIB crește zilnic.

Noi detalii despre jaful de la MAIB: Hoții ar fi furat 60 milioane lei

Dacă luni, 8 iulie, se estima că existau 31 de persoane păgubite cu suma de 29,4 milioane de lei, în doar o zi, suma practic s-a dublat, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

„La ziua de ieri (marți, n.r.), erau deja audiate 51 de persoane. Situația se schimbă în fiecare zi pentru că e perioada vacanțelor și multe persoane nu sunt în țară. Suma pagubelor era de peste 54 de milioane de lei la ziua de marți”, a precizat Laza. Cât despre persoanele care au participat la jaf, oficialul afirmă că aceștia „n-au lăsat nicio urmă. Au lucrat bine, bravo lor. Au lucrat foarte profesional, fără să lase urme”, a punctat Laza.

„Media Security”, compania de pază care asigura paza sucursalei MAIB, nu a răspuns la solicitarea ZdG de a discuta la subiect, angajații companiei menționând că nu pot vorbi despre acest caz.

Alexei Laza, însă, afirmă că „e greu de vorbit” despre implicarea angajaților companiei de pază. „Compania, nu pot să spun că a făcut tot posibilul, dar și-a făcut lucrul. De ce poliția a fost anunțată atât de târziu? Era zi de sâmbătă, când cineva din trecători a observat că geamurile din spate erau sparte. Ei nu au pătruns prin ușa centrală, ci prin spate, prin geam. Au tăiat gratiile, au forțat geamul de termopan și au intrat. Pază fizică la bancă nu era. De asta și s-a întâmplat ce s-a întâmplat, dar noi nu știm care era înțelegerea dintre bancă și compania de pază. Vom stabili”, a precizat Laza.

„Noi, la ziua de azi, nu avem niciun bănuit. Camerele de supraveghere au fost deconectate. Aici a lucrat o persoană care cunoaște foarte bine procedura și cum funcționa totul. Casetele alea nu aveau conectare la sistemul de alarmă. Pur și simplu, filiala băncii are un sistem de alarmă care a fost deconectat totalmente. Și camerele de supraveghere, și semnalul radio. Toate astea s-au făcut din interiorul băncii. Presupunem că a fost implicat cineva care, posibil, a activat la bancă sau la compania de pază. E un volum de lucru foarte mare”, a punctat șeful adjunct al INI

Citește și:

MAIB: Recompensă de 1 milion de lei pentru cei care au informații despre hoți

Jaf bancar: Victimele vor primi câte jumătate de milion de lei

Jaful de la MAIB: Persoanele prejudiciate au primit un SMS

30 milioane de lei, furate de la o bancă din Chișinău. Ce riscă hoții

Dezvăluiri despre jaful misterios dat la o bancă din Chișinău

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării