main logo
637

Nivelul râului Nistru a scăzut: Apa ar putea depăși indicele din 1994

Nivelul apei în râul Nistru ar putea depăși indicele critic din 1994. Atunci valoarea apei a scăzut cu un metru sub media obișnuită.

Nivelul râului Nistru a scăzut: Apa ar putea depăși indicele din 1994

Estimările au fost făcute de către responsabili din Transnistria. Conform lor, și atunci regiunea s-a confruntat cu secetă gravă, așa cum se întâmplă în acest an, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

„Am atins cel mai scăzut nivel pe toată perioada de observație și cred că în curând, săptămâna aceasta, vom înregistra un alt anti-record. Nu va fi ploaie, deci nu există perspective de reumplere a râului”, citează presa regională meteorologii transnistreni.

Conform specialiștilor, situația din estul Ucrainei, unde începe râul Nistru, creează premise pentru înrăutățirea situației. Din cauza lipsei de precipitații, râul nu are cum să se reumple, iar nivelul apei va scădea drastic.

Precizăm că meteorologii de la Chișinău au emis Coduri roșu, portocaliu și galben de secetă hidrologică, în funcție de regiunile țării și râurile vizate. De asemenea, avem și avertizare privind pericol excepțional de incendiu pe întreg teritoriul țării. În context, cetățenii sunt îndemnați să consume rațional resursele.

Prognozele specialiștilor nu sunt prea optimiste. La sudul țării nu se prevăd precipitații până la sfârșitul săptămânii. La nordul și centrul Republicii Moldova, însă, ar putea ploua cu descărcări electrice în weekend.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării