main logo
630

Nistor Grozavu: Propunem rectificarea bugetului pentru a putea reveni la curăţarea albiei râului Bâc

Străzile din Capitală sunt inundate după fiecare ploaie din cauza sistemului de scurgere a apelor pluviale, care pe alocuri este blocat în proporţie de 90 la sută. Subiectul a fost abordat la şedinţa de astăzi a Primăriei.

Grozavu: Rectificarea bugetului pentru a putea curăța albia râului BâcGrozavu: Rectificarea bugetului pentru a putea curăța albia râului Bâc

Funcţionarii au cerut rectificarea bugetului pentru a putea începe curăţarea ţevilor, dar şi a albiilor râurilor Durleşti şi Bâc. Suma necesară pentru aceste lucrări este de 20 de milioane de lei, transmite Știri.md, cu referire la Publika.md

"Propunem rectificarea bugetului pentru a putea în anul 2018 de a reveni la curăţarea albiei râului Bâc. Cred că aici vom avea nevoie de aproximativ sub 10 milioane de lei. În partea dinspre Buiucani, de asemenea provoacă multe probleme. Pentru a adânci porţiunea râului Durleşti până Valea Morilor sunt necesari aproximativ 500 de mii de lei", a spus viceprimarul Capitalei, Nistor Grozavu.

"Avem un colector, practic el iarăşi este bătut, în proporţie de 70-80 la sută, urmează de urgenţă să-l curăţim. Calea Ieşilor-Creangă avem doar o ţeavă de un metru diametru, ea iarăşi este bătută, bătut, blocat la 90 de procente. Dacă el va fi curăţit, calculele arată că el ar face faţă", a spus şeful Întreprinderii "Exdrupo", Adrian Boldurescu.

25 de apartamente şi patru case la sol au fost inundate în urma ploilor din ultimele zile din Capitală. Totodată, şapte copaci au fost doborâţi la pământ, iar din această cauză, două maşini au fost avariate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării