main logo
1501

Nemerenco: Pacienții, forțați să umble pe drumuri după medicamente

Consiliera în domeniul sănătății a Președinției, Ala Nemerenco, susține că pacienții sau rudele lor sunt forțați să umble pe drumuri căutând în farmacii soluție fiziologică sau sisteme de perfuzii pentru a putea fi tratați.

Nemerenco: Pacienții, forțați să umble pe drumuri după medicamenteFoto: știri.md

Despre aceasta a scris consiliera într-o postare pe Facebook, transmite Știri.md.

„Stare de urgență doar de dragul stării de urgență.

Tot mai des primim informații de la cetățeni, dar și medici, precum că în multe spitale din țară lipsesc medicamente de bază utilizate în tratamentul anti-Covid-19, precum și alte medicamente esențiale.

Este revoltător că pacienții sau rudele lor sunt forțați să umble pe drumuri căutând în farmacii soluție fiziologică sau sisteme de perfuzii pentru a putea fi tratați.

Am cerut Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să asigure de urgență spitalele cu toate cele necesare, așa încât pacienții să nu fie nevoiți să-și cumpere din bani proprii antivirale, seringi sau novocaină, iar medicii să poată oferi asistență medicală calitativă.

Totodată, mai multe spitale, în special raionale,  se confruntă cu un management defectuos, cauzat de conflictele locale politice, de demisii, numiri, aceasta creând situații tensionate în colective.

Am propus Ministerului să detașeze în aceste instituții temporar, pe perioada situației de urgență, în calitate de directori interimari persoane cu experiență în gestionarea pandemiei, din personalul instituțiilor republicane sau municipale.

Din păcate, astfel de probleme confirmă faptul că starea de urgență a fost instituită doar declarativ, în scop politic, nu pentru a ajuta oamenii, sistemul de sănătate și economia.

Indiferent câte stări de urgență ar institui unii, ele nu au niciun sens dacă nu vin urgent cu acțiuni concrete în sprijinul celora care plătesc toată viața taxe la stat și merită să fie tratați corespunzător”, a conchis Nemerenco.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării