814
0
Nemerenco: Directorii de spitale nu vor face operații pacienților
814
0

Ministerul Sănătății pregătește un regulament nou care vizează desfășurarea concursurilor pentru funcțiile de directori de spitale.

Foto: tv8.md

Documentul este gata, săptămâna viitoare va fi înaintat pentru consultări publice, iar ulterior va fi propus pentru aprobare la Guvern, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

„Nu o să mai fie acceptate concursuri cu un singur candidat. O să introducem criterii foarte stricte. În contract va fi clar stipulat, dacă nu atinge criteriile, contractul este întrerupt. Dacă nu poate ridica spitalul la nivelul așteptărilor, atunci să vină altcineva care poate. Un conducător care nu poate găsi soluții, chiar și pentru o perioadă de criză ca în R. Moldova, trebuie să înțeleagă că nu corespunde funcției”, a declarat Ala Nemerenco în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Ministra Sănătății mai spune că, după modificarea regulamentului, nu va mai fi posibil ca șefii de spitale să-și continuie și activitatea în domeniul chirurgical.

„Oamenii să-și aleagă profesia. Nu va mai fi posibil să avem conducători de instituții care operează până la orele două și după, în timpul liber, conduc aceste instituții. Să aleagă, ori doresc să continuie cu activitatea academică, profesională, ori sunt manageri”, a punctat Nemerenco.

Șefa Ministerului Sănătății a anunțat că, actualmente, o treime dintre spitalele din R. Moldova nu au directori.

Citește și
article image
Regulament nou de selectare a directorilor de spitale
0
142
article image
CNAS lansează Centrul de Apel specializat
0
87