main logo
1972

Nemerenco, despre suspendarea din funcție a șefului CNAMUP: Nu s-a isprăvit cu misiunea

Natalia Catanoi, șefa suspendată din funcție de la Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), ”nu s-a isprăvit nici cu una din misiuni”.

Nemerenco, despre demiterea șefului CNAMUP: Nu s-a isprăvitColaj: știri.md

Astfel a argumentat decizia de suspendare ministra Sănătății, Ala Nemerenco, transmite Știri.md.

”Cu referire la suspendarea directorului Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), Natalia Catanoi, pe perioada anchetei de serviciu. 

La numirea dumneaei în funcție, ministerul în calitate de fondator, luând în considerare faptul că țara se află în situație de urgență, cu un război alături, i-a înaintat obiective clare pentru un termen scurt - restructurarea și modernizarea instituției, îmbunătățirea calității serviciilor medicale, creșterea rapidității intervențiilor și curățarea de toate schemele vechi de corupție și elemente penale.

CNAMUP este o instituție strategică, una din cele mai importante în țară, care gestionează Serviciul național de ambulanță, cu un colectiv de circa 6.000 personal și un buget de peste un miliard de lei. S-a făcut renumită prin mai multe dosare de corupție deschise în 2017-2018 directorului de atunci, Boris Golovin, care activează bine mersi și astăzi cu suportul dnei director. 

Pentru că directorul nu s-a isprăvit nici cu una din misiuni și nu a demonstrat abilități de a gestiona o așa instituție mare, ba mai mult, oferă protecție personală și menține în funcții penali, iar pentru ca să nu fie atinsă, și-a tras mai recent și un carnet de partid PAS, am luat decizia de a-i cere demisia, iar din moment ce a refuzat, am suspendat-o în condițiile legii, cu deschiderea anchetei de serviciu.

Voi merge înainte, asumându-mi toate deciziile, fiindcă pentru mine cele mai importante sunt așteptările oamenilor acestei țări”, a declarat Nemerenco.

Amintim că șefa Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) a fost suspendată din funcție printr-un ordin al ministrului Sănătății, Ala Nemerenco.

Ulterior, aceasta a anunțat că va contesta suspendarea sa.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării