main logo
1658

Nemerenco, despre starea copilului căzut de la etaj: E foarte gravă

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a venit cu o reacție în urma cazului tragic de la Edineț unde un băiat a căzut de la etaj.

Nemerenco, despre starea copilului căzut de la etaj: E foarte gravă

Nemerenco a anunțat că starea minorului este foarte gravă, transmite Știri.md.

„Cu referire la cazul copilului căzut din geam la Edineț, rog respectuos să nu veniți cu intervenții de genul „cât costă viața unui copil” și atacuri asupra medicilor care luptă toți pentru viața copilului. 

Starea copilului e foarte gravă. La moment, în Edineț se află deja a doua echipă de specialiști din Chișinău, care în Consiliu au decis tactica de mai departe a cazului.

Dacă starea copilului ar fi permis, era demult transferat. Era nevoie de stabilizare, traumatismele sunt foarte grave. 

Pentru cei care nu sunteți indiferenți, haideți să fim productivi și să canalizați energia acolo unde este necesar, și să discutăm cât mai frecvent despre evitarea pericolelor, să fie supravegheați copiii în permanență, în special dacă locuiesc la bloc; să se închidă toate geamurile; să se explice minorilor despre acest pericol de la cea mai fragedă vârstă; să existe o atenție deosebită la plasele pentru insecte, deoarece copiii se bazează pe ele și cad; să fie blocate geamurile și mânerele cu utilaje speciale. 

Aveți grijă de cei dragi!”, a declarat ministra.

Totodată, șeful Spitalului Raional Edineț, Anatolie Guțu, a declarat că „e în stare gravă, cu traumatism asociat, a fost consultat de două ori de către aviația sanitară și acum îl transportă la Bălți. Aseară intervenții nu s-au făcut, deoarece era șoc traumatic și era risc major. Este traumatizată mânuța, cutia toracică și cutia abdominală, tot lovit”.

Știri.md reamintește că incidentul s-a produs azi, 29 iunie, în curtea unui bloc din orașul Cupcini.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării