main logo
3657

Nemerenco, despre prognoza COVID în decembrie: Recunosc, am greșit

Fosta ministră a Sănătății, Ala Nemerenco, recunoaște că a greșit când a făcut prognoza cazurilor de coronavirus în luna decembrie.

Nemerenco, despre prognoza COVID în decembrie: Recunosc, am greșitColaj: știri.md

Într-o postare pe o rețea de socializare, Nemerenco scrie că nu vor fi 39.000 de cazuri de COVID-19 precum a prognozat, dar mult mai multe, transmite Știri.md.

"Pe 26 noiembrie, în baza indicatorului de multiplicare venisem cu prognoza că dacă guvernul nu va întreprinde nimic, în decembrie se vor înregistra 39.000 de cazuri noi de COVID19, iar în ianuarie 2021 - 50.000 de cazuri. Autoritatea cea mai centrală dintre toate, desigur, iar s-a enervat că atentez la onoarea lor, dar nu a întreprins absolut nimic.  

Recunosc, am greșit... Nu vor fi atâtea cazuri câte am prognozat. Ci mult mai multe. Fiindcă la jumătate de decembrie sunt înregistrate deja 30.000 de cazuri (29.965). Deci, în decembrie vor fi nu 39.000, dar minim 50.000 de cazuri, sau poate mai multe. Și în ianuarie vreo 70.000. Rezultatele întrec chiar și cele mai sumbre prognoze.

Purtați mască, dragi moldoveni. Purtați mască cu toții și aveți încredere în ce vă spunem noi, medicii. Pe guvern nu mai putem conta, ei nu se pricep la nimica. Contați pe voi, pe medici și pe mască. Aveți grijă mare. Cel mai frumos Crăciun e Crăciunul acasă, în familie, nu pe pat de spital", a scris Nemerenco.

Precizăm că bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus în R. Moldova a ajuns la 130.329 de cazuri.

Știri.md amintește că Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a declarat că Republica Moldova revine la starea de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul țării în perioada 30 noiembrie 2020-15 ianuarie 2021, ca urmare a Codului roșu de COVID-19 la nivel național.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării