main logo
2769

Nemerenco, despre diploma de masterat: Am făcut față cu un singur examen

După ce scandalul diplomelor false a intrat în vizorul unor deputați socialiști, Ala Nemerenco a venit cu o replică nouă.

Nemerenco, despre diploma de masterat: Am făcut față cu un singur examenFoto: știri.md

În cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă, consilierul prezidențial a negat în repetate rânduri că diploma sa de masterat ar fi falsă și a explicat pentru cei ce o acuză ce ar însemna de fapt acest lucru, transmite Știri.md.

„Ce înseamnă o diplomă falsă? Atunci când mergi la poarta pieții și procuri o diplomă contra cost. O diplomă emisă de o entitate și recunoscută de acest stat nicidecum nu poate fi falsă. Mai mult, o diplomă de masterat nu permite unui medic activitatea în domeniu medicinii. Am fost învinuită de acești domni deputați precum că mi-am exercitat activitatea mea medicală în baza unei diplome false. În anul când am depus documentele la facultatea de medicină, eram 11 pe un loc și eu, având medalie de aur, am putut să fac față cu un singur examen", a menționat consilierul prezidențial..

Totodată, Ala Nemerenco a subliniat că diploma i-a fost emisă de către Ministerul Sănătății și în acel ordin este scris că documentul a fost emis ca excepție.

„Deci este scris „ca excepție” întregului cadru profesoral didactic, care a creat această școală, a pregătit curricula, a trecut instruiri peste hotare, a acumulat un număr foarte mare de ore pentru a preda în această școală. Mai mult, a pregătit materiale de curs, lecții și am predat pe parcursul anilor. Marea majoritate a lectorilor la acel moment aveau deja titlul de doctor în științe medicale. Acea diplomă de master a fost ca un fel de apreciere, echivalând toate studiile, orele acumulate de noi în afara țării. A fost eliberată în baza legislației de atunci”, a conchis Ala Nemerenco.

Știri.md aminteşte că Ministerul Educaţiei a confirmat oficial că diploma de master a consilierului prezidenţial Ala Nemerenco a fost eliberat ilegal.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării