22 noi, 2019 19:57
806
0
Nava care a eșuat lângă Odesa, exclusă din Registrul de Stat al Navelor
22 noi, 2019 19:57
806
0

Nava sub pavilion moldovenesc care a eşuat lângă Odesa a fost exclusă din Registrul de Stat al Navelor din Moldova.

Foto: Dumskaya.net

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta anunţă Agenţia Navală a Moldovei în legătură cu avaria navei "Delfi" din golful Odesa, transmite Știri.md.

"Navei menţionate i-a fost retras dreptul de navigaţie sub pavilionul de stat al Republicii Moldova din data de 27 septembrie 2018, din motivul necorespunderii stării tehnice a acesteia exigenţelor Convenţiilor internaţionale din domeniul transport naval, la care Republica Moldova este parte", se arată în comunicat.

Potrivit documentului, nava a fost radiată forţat din Registrul de Stat al navelor al Republicii Moldova.

"Despre acest fapt a fost informat armatorul navei, societatea de clasificare şi autorităţile portuare din regiune de exploatare a acestei nave. În scopul desfăşurării corespunzătoare a acţiunilor întreprinse de autorităţile ucrainene de specialitate, în vederea evacuării echipajului şi asigurării siguranţei navei menţionate, Agenţia Navală a Republicii Moldova în calitate de autoritate a fostului pavilion conlucrează cu autorităţile menţionate şi oferă sprijinul informaţional în vederea depăşirii situaţiei create", se arată în comunicat.

Între timp, presa ucraineană scrie că nava este în proces de distrugere. La bord nu există marfă care ar pune în pericol mediul, nava a rămas fără combustibil, există probleme cu energia electrică. Echipajul refuză să dea semnalul SOS şi să evacueze vasul, deoarece armatorul interzice marinarilor să se evacueze. Navele de salvare nu se pot apropia din cauza unei furtuni puternice în Marea Neagră.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter