main logo
410

Natalia Gavrilița, discuție cu primarii din 27 de localități din Strășeni

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut, astăzi, o discuție cu primarii din cele 27 de localități ale raionului Strășeni.

Gavrilița, discuție cu primarii din 27 de localități din StrășeniFoto: gov.md

Potrivit unui comunicat remis presei, în cadrul întrevederii a fost abordat un spectru larg de subiecte specifice pentru raion, printre care alimentația copiilor în instituțiile de învățământ, salariile angajaților din primării și gestionarea deșeurilor, transmite Știri.md.

Totodată, premierul a vorbit despre prioritățile Cabinetului de miniștri, care vizează reformarea instituțiilor statului, combaterea corupției, atragerea investițiilor externe, dezvoltarea tuturor localităților, dar și creșterea nivelului de trai al cetățenilor.

În altă ordine de idei, șefa Cabinetului de miniștri a vorbit despre proiectele de dezvoltare regională.

„Am decis ca 100% din taxa achitată pentru întreținerea drumurilor să rămână în localități. Totodată, am creat Fondul de dezvoltare regională și locală, în valoare de 770 milioane de lei, mijloace care vor fi acordate pe criterii clare și transparente.

Va fi o componentă pentru finanțarea proiectelor externe, dar și o alta pentru elaborarea documentației necesare pentru proiecte. În acest sens, va fi elaborat un Regulament al Fondului de dezvoltare regională, care va fi consultat pe larg cu autoritățile publice locale”, a adăugat Natalia Gavrilița.

O temă aparte a constituit-o problema achizițiilor publice – asigurarea transparenței și eficienței banilor publici.

În context, premierul a menționat că Guvernul lucrează la soluții care să permită ca proiecte de infrastructură să poată fi implementate prin finanțări multianuale, iar procedurile legale de contestare a procedurilor de achiziții publice să nu întârzie nemotivat implementarea proiectelor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării