4 353
3
Năstase: Plahotniuc va fi audiat în cazul morții lui Iurie Luncașu
4 353
3

Vlad Plahotniuc ar putea fi audiat în dosarul Luncașu. Cel puțin aceasta a declarat ministrul de Interne, Andrei Năstase, care se arată convins de faptul că fostul lider PD ar putea ajunge în fața procurorilor.

„Domnul Plahotniuc sau oameni din anturajul său vor fi audiați în acest caz? Cu siguranță. Toți cei care au vreo tangență cu acest caz vor fi audiați. Astea sunt rigorile unei anchete penale. Sunt fost procuror și vă spun din experiența pe care am avut-o. Dacă există în calcul mai multe ipoteze, toate acestea trebuie verificate prin audierea mai multor martori”, a declarat Năstase, transmite Știri.md cu referire la TV8.md.

Contactat telefonic, șeful interimar de la PCCOCS, Denis Rotaru, a refuzat să ne confirme sau infirme cele declarate de Andrei Năstase, pe motiv că ar prejudicia urmărirea penală. 

Anterior, Denis Rotaru a declarat pentru Ziarul Național că în cadrul dosarului intentat vor fi efectuate mai multe expertize și vor fi audiate un șir de persoane, inclusiv parteneri de afaceri ai victimei.

Omul de afaceri, apropiat lui Vlad Plahotniuc, a fost găsit mortla data de 17 august, pe un câmp de pe traseul Ialoveni-Durlești. Din spusele șoferului său, acesta l-a chemat pentru a lua o gură de aer. 

Iurii Luncașu, așa cum a relatat conducătorul auto, s-ar fi împușcat în cap, cu o armă pe ce-i aparținea. Victima ar fi lăsat și un mesaj de adio în care a scris că a cumpărat așa-zisa casă albă în 2017 și că a fost investitor.

La două zile de la decesul bărbatului. Procurorii de la Cauze Speciale au intentat un dosar penal pentru omor intenționat. Într-o postare pe Facebook, fostul lider PDM a transmis un mesaj de condoleanțe, menționând că „prietenii adevărați sunt numărați pe degete, iar ei sunt familia pe care ți-o alegi.”

Acum câteva zile, Igor Fraihman, un prieten de-al lui Luncașu, a ieșit în fața jurnaliștilor, unde a vorbit din numele familiei. Acesta s-a abținut să lanseze vreo versiune a morții, dar a menționat că omul de afaceri ar fi fost afectat emoțional de informațiile din presă care i-ar fi denigrat imaginea.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter