1290
3
Năstase le cere judecătorilor de la CC să declare pentru cine au votat
1290
3

Andrei Năstase, ministrul Afacerilor Interne, îi îndeamnă pe toți cei șase judecători de la Curtea Constituțională să declare public pentru ce candidatură la funcția de președinte al Curții au votat.

„În caz contrar, solicit de îndată demisia acestora”, a comentat Andrei Năstase, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Curtea Constituțională este de o gravitate fără margini și riscă să compromită transparența pe care noi, cei din Blocul ACUM, am asumat-o în detaliu încă de la înființarea noastră ca bloc electoral și cu atât mai mult în cadrul majorității parlamentare actuale.

Votul pentru funcția de președinte al Curții Constituționale a generat în societate o serie întreagă de suspiciuni și speculații și a permis lansarea unor ipoteze care nu au alte efecte decât compromiterea proiectului de dezoligarhizare a Republicii Moldova și de eliberare a justiției de orice fel de dependență politică”, a mai comentat ministrul.

Năstase spune că votul de ieri în cadrul CCM reflectă niște interese obscure: „care nu au legătură cu interesul național și cu proiectul prin care ne-am angajat în fața poporului să edificăm statul de drept și să eliberăm justiția din captivitatea politică în care s-a aflat în ultimii ani. Mandatele judecătorilor Curții Constituționale nu pot fi mai presus de interesul cetățenilor și de dorința lor sinceră de a trăi într-o țară în care justiția se făptuiește independent de factorul politic”, a mai spus liderul Platformei DA.

Comentariul lui Andrei Năstase a fost publicat pe pagina de Facebook acestuia aseară, aproape de miezul nopții, după declarațiile judecătoarei constituționale Liuba Șova precum că alegerea lui Vladimir Țurcan președinte al CCM a fost aranjată. Ceva mai devreme, într-un interviu pentru Europa Liberă, Năstase se arăta doar surprins de faptul că Țurcan a devenit președinte, spunând că el și-ar fi dorit o femei la conducerea acestei instituții.


Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter