main logo
1530

Năstase, despre Stadionul Republican: Este o rușine pentru noi

Este o rușine pentru noi ceea ce se întâmplă la Stadionul Republican și la Cinematograful Gaudeamus.

Năstase, despre Stadionul Republican: Este o rușine pentru noiFoto: știri.md

Declarația a fost făcută de candidatul la funcția de primar general al municipiului Chișinău din partea Blocului ACUM, Andrei Năstase, în cadrul transmisiunii live de pe platforma de sondaje Votum.md, transmite Știri.md.

"Vreau să ajung la Primărie să fac o evaluare privind aceste ruine și să văd ce a fost privatizat și ce aparține Chișinăului. S-au făcut foarte multe privatizări. Doar după o evaluare foarte minuțioasă vom decide privind acest teren, bineînțeles că ținând cont și de deciziile care s-au luat anterior la nivelul Guvernului. Ulterior vom vedea care este cea mai bună soluție pentru acest spațiu", a precizat Andrei Năstase.

Știri.md amintește că Ambasadorul SUA la Chișinău, James D. Pettit, a declarat că viitorul sediu al ambasadei va fi construit pe terenul fostului stadion Republican.

Ulterior, vânzarea fostului Stadion Republican a ajuns în vizorul CNA.

La 18 iulie 2018, Parlamentul a votat proiectul de lege prin care se desființează Stadionul Republican, iar terenul acestuia urma să fie transmis în gestiunea Ambasadei Statelor Unite în Republica Moldova, pentru construirea unui nou sediu.

Această noutate i-a surprins pe mulți dintre locuitorii Chișinăului, care au lansat o petiție în susținerea fostului Stadion Republican.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării