381
0
Năstase, despre cazurile de COVID-19: Avem nevoie de o cooperare loială
381
0

Liderul PPDA, Andrei Năstase, a publicat pe o rețea de socializare un mesaj dedicat cetățenilor vizavi de situația epidemiologică din Republica Moldova privind virusul COVID-19.

Foto: știri.md

În mesajul său, Năstase îndeamnă cetățenii la calm și să „încurajeze și sprijine” autoritățile responsabile de monitorizarea situației din țară, transmite Știri.md.

„În ultima perioadă de timp situația vizând infecțiile cu coronavirus a cunoscut o evidență înrăutățire și în țară noastră, iată de ce e nevoie de mult pragmatism, responsabilitate, profesionalism și grijă maximă de oameni.

Deși avem confirmate mai puține cazuri comparativ cu alte state din regiune și europene, iar aparent aceste cazuri sunt cunoscute, persoanele infectate și cele cu care au intrat în contact monitorizate, autorităţile R. Moldova trebuie responsabilizate, dar mai ales încurajate și sprijinite să întreprindă toate măsurile necesare pentru a preveni situațiile de răspândire comunitară sau necontrolată a infecției, să preia cele mai bune și eficiente practici, expertiză și suport de la partenerii noștri externi.

Avem nevoie de o cooperare loială intre instituțiile statului, de o abordare cu maximă responsabilitate a situației din partea acestora pentru a ne putea proteja familiile noastre, copiii noștri, părinții, bunicii, semenii noștri. Pentru că sănătatea și siguranța cetățenilor R. Moldova, mai ales acum, trebuie să reprezinte prioritatea zero, oricare ar fi masurile necesare și sacrificiile pe care urmează să le facem, inclusiv cele de natură să ne afecteze alte drepturi și libertăți fundamentale.

Indiferent de culoarea politică a autorităților centrale și locale, eforturile acestora în prevenirea și combaterea coronavirusului trebuie susținute printr-o maximă cooperare a noastră, a tuturor cetățenilor, a celor de Acasă și a celor din Diasporă, pentru care am un mesaj aparte de solidaritate, prețuire și respect pentru curajul și demnitatea de care ați dat dovadă mereu și în mod special în aceste momente deosebit de dificile prin care treceți, aflaţi în Italia sau oriunde departe de casă”, a declarat acesta.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter