main logo
727

Nagacevschi, după ce Guvernul a aprobat prelungirea stării de urgență

Viceprimarul Fadei Nagacevschi susține că guvernarea a propus starea de urgență pentru încă 45 de zile ca să „evite procedurile de achiziții publice, dar și pentru a nu deranja deputații care se vor în vacanță”.

Nagacevschi, după ce Guvernul a aprobat prelungirea stării de urgențăFoto: știri.md

Despre asta el a scris pe o rețea de socializare, transmite Știri.md.

"Ne bucurăm că UE ar putea să ne ofere condiționat statut de țară-candidat. Spre exemplu, una dintre condițiile ce trebuie îndeplinite este îmbunătățirea achizițiilor publice la toate nivelurile. 

Ai noștri guvernanți reacționează "prompt" și ce credeți că fac? Propun stare de urgență pentru a putea evita procedurile de achiziții publice, dar și pentru a nu deranja deputații care se vor în vacanță. 

Nu o spun eu, ci Guvernul prin motivarea solicitării de instituire a stării de urgență și Președintele Parlamentului. Lăsăm această condiție pe mai târziu. Întâi hotărâm "întrebări", ne odihnim bine. Pe urmă revenim și vedem ce mai facem, poate ne apucăm și de îmbunătățiri. 

Iată cam așa mergem spre UE noi. Sperăm că se apucă guvernanții de lucru și revin la normalitate, chiar dacă e puțin probabil", a scris Nagacevschi.

Menționăm că, în ședința de astăzi a Guvernului, 22 iunie, miniștrii au aprobat prelungirea stării de urgență cu încă 45 de zile.

Astfel, premierul Natalia Gavrilița urmează să meargă în Parlament pentru a cere deputaților să voteze pentru adoptarea acestei decizii. În cazul în care va fi aprobată, va fi a șasea stare de urgență adoptată de actuala guvernare în decurs de un an.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării