238
0
Muzeul parlamentului îşi va deschide uşile pentru public pe 18 mai
238
0

Pentru al treilea an consecutiv, Parlamentul Republicii Moldova participă la Noaptea Europeană a Muzeelor cu un program special.

Muzeul Parlamentului își va deschide ușile pentru publicul larg la orele 12:00, 14:00 și 16:00, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

Potrivit serviciului de presă al legislativului, accesul în clădirea parlamentului se va face în baza buletinului de identitate, fără a fi necesară o programare prealabilă. 

Tot sâmbătă, 18 mai, în scuarul legislativului va fi prezentată publicului colecția de mașini de epocă a parlamentului. Automobilele de marcă ZIL 41047 și CIAIKA GAZ 14 au fost, în trecut, folosite pentru transportarea oficialilor de rang înalt, fiind utilizate de foștii președinți Mircea Snegur și Petru Lucinschi.

Totodată, va fi amenajată expoziția fotografilor acreditați la parlament. Imaginile surprind momente inedite din viața politică a țării, de la diverse evenimente și acțiuni desfășurate la parlament. 

Pentru vizitatori sunt pregătite și proiecții de filme, care reflectă istoria parlamentului, procesul legislativ și deschiderea parlamentară. 

Muzeul Parlamentului Republicii Moldova a fost inaugurat la 23 mai 2017. Printre exponate se regăsesc documente istorice, fotografii, cărți, o serie de obiecte donate de Casa Regală a României, precum şi cadouri protocolare, primite de deputaţi de-a lungul anilor. 

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment anual, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor. 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter