main logo
658

Mușamalizarea unui caz contra bani. Tânăr din Soroca, reținut de CNA

Un tânăr originar din Soroca ar fi pretins 3.500 de euro și 1.300 de dolari mită pentru mușamalizarea unui dosar.

Mușamalizarea cazului contra bani. Un tânăr, reținut de CNA

În urma acestui caz, tânărul a ajuns pe mâna ofițerilor DGT Nord a CNA și procurorilor anticorupție, transmite Știri.md.

Potrivit materialelor anchetei, în septembrie anul trecut, bănuitul împreună cu o persoană neidentificată de către organul de urmărire penală la moment, ar fi pretins și primit bunuri în valoare de 1.300 de dolari pentru a influența procurorul să adopte o decizie favorabilă în privința inculpatului.

Potrivit Centrului Național Anticorupție, în septembrie 2018, acesta ar fi pretins suma de 3.500 euro pentru a influența acuzatorul și magistratul să emită o sentință mai blândă inculpatului.

Ofițerii CNA și procurorii au percheziționat apartamentele ce aparțin bănuitului de unde au fost depistate și ridicate probe care confirmă acțiunile infracționale ale acestuia.

Urmare a acumulării materialului probator bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat acesta riscă până la 6 ani de închisoare sau o amendă de până la 1.0000 de unități convenționale (50.000 de lei)

Procuratura anticorupție conduce urmărirea penală.

Până la pronunțarea unei decizii de judecată orice persoană  se prezumă a fi nevinovată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării