main logo
404

Municipiul Ungheni şi-a actualizat strategia de dezvoltare cu susţinerea USAID

Planul de acţiuni pentru Strategia de dezvoltare socio-economică a oraşului Ungheni (2014-2020) a fost actualizat în cadrul Programului „Comunitatea mea”, lansat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

Ungheniul şi-a actualizat strategia de dezvoltare cu susţinerea USAIDUngheniul şi-a actualizat strategia de dezvoltare cu susţinerea USAID

Pentru aceasta, la Ungheni, recent s-a desfăşurat un atelier ce avut drept scop stabilirea priorităților de dezvoltare ale municipiului, pe termen scurt și mediu, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

La eveniment au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, forurilor legislative locale, ai sectorului privat, societăţii civile ş.a. „A fost o bună posibilitate să beneficiem de expertiza partenerilor externi care ne-au ajutat la planificarea strategică a oraşului, generând împreună idei pentru dezvoltarea comunităţii”, a afirmat Alexandru Ambros, primarul de Ungheni.

Specialiştii prezenţi au aprobat mai multe acţiuni ce vor fi realizate la Ungheni în următorii doi ani. “În cadrul atelierului, participanții au lucrat în grupuri, reprezentând afilierea organizațională. Fiecare grup a analizat condițiile actuale ale municipiului Ungheni: părțile tari, părțile slabe, oportunitățile și pericolele. Ghidați de experții naționali și internaționali, participanții la atelier au formulat viziunea strategică de dezvoltare a orașului Ungheni pentru perioada 2019 – 2025. Prioritare pentru localitatea noastră vor fi domeniile care vor asigura un nivel de trai calitativ, vor crea condiţii optime pentru muncă şi odihnă, vor încuraja copiii şi tinerii şi vor contribui pentru un mediu înconjurător  sănătos”, au explicat pentru Moldpres surse de la Primăria Ungheni.

„Am fost impresionați de volumul de lucru realizat pentru actualizarea Planului de acțiuni al Strategiei de dezvoltare a municipiului Ungheni. Consider, însă, că cel mai important a fost procesul de lucru. Este o experiență practică, un exemplu de interacțiune dintre reprezentanții diferitelor domenii și sectoare de activitate. Suntem siguri că direcțiile și obiectivele de dezvoltare formulate și identificate în procesul de lucru vor constitui forța motrice care va ghida autoritatea locală în implementarea noilor proiecte”, a subliniat Christopher Kaczmarski, directorul Programului USAID „Comunitatea mea”.

Pe data de 20 septembrie 2018 a fost încheiat Memorandumul de înțelegere dintre Programul USAID “Comunitatea mea” și 20 de localități din Republica Moldova, printre care și Primăria municipiului Ungheni. Comunitățile selectate vor beneficia de suport din partea Guvernului SUA pentru creșterea capacităților administrației publice locale și implementarea proiectelor de infrastructură. Programul „Comunitatea mea” are un buget de 20,5 milioane de dolari și va fi implementat în perioada 2018-2023.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării