main logo
2320

Municipiul Chișinău și raionul Ialoveni au revenit sub Cod Roșu

Municipiul Chișinău și raionul Ialoveni au revenit sub Cod Roșu de alertă epidemiologică.

Municipiul Chișinău și raionul Ialoveni au revenit sub Cod Roșu

Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către purtătoarea de cuvânt a Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Olesea Croitoru, transmite Știri.md.

Potrivit ANSP, UTA Găgăuzia, raionul Basarabeasca, raionul Dondușeni, raionul Fălești, raionul Nisporeni și raionul Șoldănești rămân sub Cod Galben de alertă epidemiologică, în timp ce municipiul Bălți și raioanele Anenii Noi, Briceni, Cahul, Călărași, Cantemir, Căușeni, Cimișlia, Criuleni, Drochia, Dubăsari, Edineț, Florești, Glodeni, Hâncești, Leova, Ocnița, Orhei, Rezina, Râșcani, Sângerei, Soroca, Ștefan Vodă, Strășeni, Taraclia, Telenești, Ungheni rămân sub Cod Portocaliu de alertă epidemiologică.

Anterior, Ministerul Sănătății (MS) a anunțat că ANSP va stabili, o dată la șapte zile, în fiecare zi de luni, pragul de alertă pentru nivelul național și pentru unitățile administrativ-teritoriale (UAT) de nivelul întâi, UAT de nivelul al doilea: municipiul Chişinău şi municipiul Bălţi şi UAT ale unităţii teritoriale autonome Găgăuzia.

Astfel, pragul de alertă roșu se aplică pentru localitățile unde se înregistrează 250 de cazuri sau mai mult la 100 de mii populație pentru ultimele 7 zile cumulativ.

În regiunile unde cifrele arată 100 și 249 de cazuri la 100 de mii populație se stabilește pragul portocaliu, iar în localitățile unde incidența de cazuri atinge cifra de 50 și 99 de cazuri la 100 de mii populație se stabilește pragul de alertă galben.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării