main logo
580

Municipalitatea va achiziționa încă 60 de troleibuze cu parcurs

Direcția Generală Transport Public și Căi de Comunicație anunță că parcul rulant al Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC) va fi suplinit cu troleibuze.

Municipalitatea va achiziționa încă 60 de troleibuze cu parcursFoto: știri.md

Potrivit Direcției, în primăvara curentă a fost majorat cu 35 de milioane de lei capitalul social al întreprinderii, din contul surselor financiare alocate în bugetul municipal pentru anul 2022, transmite Știri.md.

Din aceste mijloace vor fi procurate peste 60 de troleibuze cu parcurs, 41 de unități fiind articulate.

Acestea vor substitui unitățile de transport depășite tehnic, care reprezintă 25 la sută din efectivul auto al întreprinderii. 

Troleibuzele urmează a fi procurate din orașele Riga (Letonia), Winterthur (Elveția) și Salzburg (Austria) și sunt net superioare celor din dotarea RTEC, fiind moderne, cu podea coborâtă pe toată lungimea salonului, dotate cu sisteme de condiționare a aerului, caroserie cu protecție corozivă, consum de energie redus și, conform estimărilor, pot fi exploatate în continuare pe o durată de circa 10 ani.

Procedurile de achiziție au fost deja inițiate, astfel încât primele troleibuze ar urma să ajungă la Chișinău la sfârșitul lunii decembrie curent, iar următoarele vor fi livrate etapizat, în primul trimestru al anului 2023.  

În ultimii doi ani, parcurile din gestiunea RTEC au fost suplinite cu 82 de troleibuze noi, în valoare de 226,8 milioane de lei.

O parte dintre acestea au fost asamblate în Atelierul de reparații al RTEC.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării