main logo
1288

MSMPS: Situația s-a îmbunătățit, dar restricțiile nu pot fi ridicate

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a constatat o îmbunătăţire semnificativă a situaţiei epidemiologice din Moldova, dar problema anulării restricţiilor impuse nu poate fi încă discutată.

MSMPS: Situația s-a îmbunătățit, dar restricțiile nu pot fi ridicateFoto: știri.md

Potrivit Infotag, secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Denis Cernelea, a vorbit despre acest lucru, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă săptămânală, transmite Știri.md.

"Săptămâna trecută, numărul cazurilor de infecţie cu COVID-19 a scăzut cu 23%. Rata incidenţei în ultimele două săptămâni este de 311 cazuri la 100 de mii de locuitori. Aceasta este de două ori mai mică decât la sfârşitul lunii martie. Cu toate acestea, trebuie să respectăm cu stricteţe toate restricţiile impuse şi să continuăm să creştem rata de vaccinare", a declarat secretarul de stat.

El a remarcat, de asemenea, o creştere a numărului de teste efectuate pentru coronavirus. "Vedem că numărul de teste pozitive a scăzut la 14% odată cu creşterea numărului de teste efectuate. Prin acest indicator, ne apropiem de standardele Uniunii Europene. În plus, dezvoltăm capacitatea de testare a laboratoarelor noastre", a subliniat Cernelea.

Ieri, au fost înregistrate 341 de cazuri noi de infecţie COVID-19, după efectuarea a 2.712 teste. Numărul total de cazuri de infecţie prin coronavirus de la începutul pandemiei este de 246.238. Au fost recuperaţi 232.328 de pacienţi, iar 5.591 au murit. Numărul pacienţilor spitalizaţi a scăzut până la 2.798.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării