main logo
1482

MSMPS: Medicamente anti-scabie și anti-pediculoză, distribuite gratuit

De asemenea, în taberele de odihnă, în instituțiile medicale și de învățământ, personalul medical va organiza examene medicale pentru depistarea acestor maladii.

MSMPS: Medicamente anti-scabie și anti-pediculoză, distribuite gratuitPoza simbol

Un ordin în acest sens a fost emis de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), în comun cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Compania Națională de Asigurări în Medicină, transmite Știri.md

De asemenea, cu suportul UNICEF Moldova, vor fi realizate stichere cu referire la prevenirea intoxicațiilor cu substanțe chimice care vor fi plasate în locurile publice și în farmaciile veterinare. Iar Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor va asigura respectarea cerințelor privind comercializarea și utilizarea produselor chimice, precum și va informa populația privind riscurile de sănătate publică. 

Potrivit MSMPS, acțiunile au loc după ce în ultima perioadă au fost înregistrate tot mai multe cazuri de intoxicații cu substanțe chimice utilizate de populație în condiții casnice pentru tratamentul diferitelor boli, precum scabia sau pediculoza, care se soldează deseori cu cazuri de deces ale copiilor.  

Conform datelor statistice, din anul 2012 până în prezent au suferit de intoxicații exogene de etiologie chimică 27.360 persoane, dintre care 7.961 copii. Dintre aceștia 859 au decedat, 38 fiind copii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării