3 iul, 2019 07:58
1 272
0
Moțpan, despre penitenciarul 13: Pentru Plahotniuc, viața nu costa nimic
3 iul, 2019 07:58
1 272
0

Un grup de deputați au întreprins o vizită la Penitenciarul nr. 13 din Chișinău unde s-au întâlnit și cu Gheorghe Petic.

Deputatul din Fracțiunea Partidului Platforma DA, Chiril Moțpan, a publicat două înregistrări video din penitenciar: una cu declarațiile lui Gheorghe Petic și alta cu imagini din subsolul instituției unde până nu demult erau plasați deținuți, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.info.

Recent, subsolul ar fi intrat în reparație. Gheorghe Petic spune că a stat și el în una dintre celulele subsolului în care condițiile de detenție sunt inumane, iar acum a fost plasat într-o celulă cu baie privată, apă caldă și condiții bune, în care stă singur.

Deținutul spune că insistă să îi fie adus în celulă una dintre persoanele care sunt plasate în condiții inumane.

Dânsul a povestit că a fost „plimbat” prin mai multe penitenciare, iar în unele atitudinea personalului era una batjocoritoare.

Gheorghe Petic mai spune că a fost plasat lângă celula în care se află fostul premier Vlad Filat și filmat, pentru a urmări dacă cei doi vor discuta și anume ce vor vorbi.

„Sub regimul Plahotniuc, viața omului nu costa nimic. Oricine, dar absolut oricine, se împotrivea regulilor stabilite de capul mafiei, era strivit. Prin dosare penale pornite pe bandă rulantă, prin arestări la comandă, maltratări, tortura fizică și psihologică. Câtă durere poate suporta un om? Dar unul încarcerat pe nedrept?

La Penitenciarul 13, unde se află și Gheorghe Petic, pare că suferă până și aerul, iar pereții muți din subsolul întunecos și jegos, unde erau torturați deținuții până mai ieri, strigă a disperare. Un spațiu încremenit, parcă, în timp și care a memorat scenele de groaza produse aici pe parcursul ultimilor ani”, a scris Chiril Moțpan pe pagina sa de Facebook.

Menționăm că, la 20 martie curent, liderul OT Ungheni al Platformei DA, Gheorghe Petic, a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare. Decizia a fost luată într-un dosar intentat pe numele acestuia, în care este învinuit de viol.

La scurt timp, un nou dosar a fost deschis pe numele fostului polițist de frontieră, Gheorghe Petic. 

Acesta este cercetat pentru huliganism, care ar fi avut loc în 2003. Dacă va fi găsit vinovat de cele încriminate, Petic riscă 7 ani de pușcărie. Petic se declară nevinovat.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter