main logo
587

Motivul pentru care un procuror din Cimișlia poate rămâne fără funcție

Autoritatea Națională de Integritate a constatat că dl Valerian Botezatu, procuror în Cimișlia, a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, examinând plângerile depuse împotriva notarului, la care soția sa este angajată în funcție de contabil.

Motivul pentru care un procuror din Cimișlia poate rămâne fără funcțieMotivul pentu care un procuror din Cimișlia riscă să rămână fără funcție

Potrivit unui comunicat al instituției, în prima jumătate a anului 2018, procurorul Valerian Botezatu a primit cinci plângeri din partea unei persoane fizice, potrivit cărora notarul ar fi întreprins unele abuzuri și/sau acțiuni ilegale în activitatea sa, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Ca urmare a examinării sesizărilor, procurorul le-a respins, catalogându-le ca fiind inadmisibile sau nefondate și a formulat răspunsuri corespunzătoare.

Potrivit legii, Botezatu era obligat să informeze în termen de trei zile, procurorul ierarhic superior despre conflictul de interese în care se afla la moment. De asemenea, acesta urma să soluționeze conflictul de interese real în care s-a aflat de fiecare dată când a luat anumite decizii în ceea ce privește plângerile împotriva angajatorului soției, parvenite în adresa sa.

După rămânerea definitivă a actului de constatare emis în privința dl Valerian Botezatu, care este pasibil de contestare în instanța de contecios administrativ, Autoritatea Națională de Integritate va solicita încetarea raporturilor de serviciu ale procurorului, cu aplicarea interdicției de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică pentru o perioadă de trei ani.

În cadrul controlului, dl Valerian Botezatu a fost informat despre declanșarea procedurii de control, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază, în exercitarea dreptului la apărare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării