main logo
1906

Motivele principale pentru a organiza referendumul în octombrie 2024

Autoritățile Republicii Moldova au venit cu precizări privind organizarea referendumului în octombrie 2024. Potrivit lor, sunt cinci motive principale de a organiza acest eveniment anume acum.

Motivele principale pentru a organiza referendumul în octombrie 2024Imagine simbol

În primul rând, Republica Moldova are o oportunitate istorică pe care o așteaptă deja de 30 de ani - țările UE vor mai mult ca niciodată ca Moldova să adere la UE (cu câțiva ani în urma liderii UE spuneau că UE nu trebuie să se mai extindă). Mai mult, și cetățenii Moldovei își doresc să fie parte a UE, transmite Știri.md

De asemenea, acum este momentul în care putem transforma susținerea din partea UE într-un pas real. 

„Nu se știe când această deschidere din afară va mai veni vreodată - trebuie sa fim isteți, înțelepți și să ne folosim de acest moment istoric. Să fim gospodari și să avem grijă de țara noastră”, susțin autoritățile. 

Al treilea motiv ar fi că cetățenii moldoveni vor ca Republica Moldova să fie în UE și acest lucru trebuie reconfirmat și scris în Constituție. Oricine ar fi la guvernare, vocea poporului pentru această direcție de dezvoltare să fie obligatorie pentru clasa politică.

„Sunt voci care se opun aderării și declară în mod fals că poporul nu vrea în UE - trebuie să le arătăm că anume aceasta este voința democratică a moldovenilor. Nu trebuie să admitem ca hoții care promovează falsuri despre UE, care vând țara și lucrează împotriva Moldovei, să ne distrugă viitorul și prezentul”, se mai arată în comunicatul platformei parlamentare. 

Totodată, autoritățile subliniază că referendumul nu este doar despre viitor, ci și despre prezent, și nu trebuie să așteptăm un viitor mai bun, dar trebuie și suntem obligați să construim un prezent sigur și în bunăstare.

Știri.md amintește că alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova vor fi organizate pe data de 20 octombrie 2024. Tot în acea zi se va desfășura și referendumul republican constituțional la care cetățenii vor răspunde la întrebarea „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării