main logo
1379

Moțiunea în domeniul Sănătății nu a fost susținută de Parlament

Moțiunea simplă asupra politicilor guvernamentale în domeniul sănătății publice, înaintată de grupul Pro Moldova, nu a fost susținută astăzi de majoritatea deputaților prezenți la ședință.

Moțiunea în domeniul Sănătății nu a fost susținută de Parlament

După ce ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat raportul de gestionare a crizei provocate de COVID-19, au urmat peste două ore de întrebări venite din partea aleșilor poporului, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Șeful de la sănătate a menționat în plen că situația din sistem este una dificilă, iar 30 la sută din instituțiile medicale primare din sate nu dispun de apă și canalizare, iar mai mult de jumătate dintre acestea se încălzesc la sobă, neavând condiții elementare de activitate pe timp de iarnă.

Ea a specificat că situația a degradat de-a lungul anilor, iar reformele inițiate anterior și lipsa de investiți consistente au deteriorat și mai mult sistemul medical.

„COVID-19 a fost un test de rezistență pentru sistemul medical din Republica Moldova. Este o rutină grea. Sistemul de sănătate este bolnav.

Strategia de dezvoltare a sistemului de sănătate a eșuat încă în 2017. Asigurarea cu cadre medicale nu face față solicitărilor.

Pandemia ne-a arătat cât de vulnerabil este sistemul de sănătate, dar starea în care se află nu este de un an, ci de mulți în șir.

În virtutea la toate provocările, am rămas să muncim. Din numele sistemului medical, mulțumesc celor care au respectat normele impuse de pandemie și au avut grijă de ei și de cei din jur”, a opinat Viorica Dumbrăveanu.

Deputații din opoziție au criticat metoda de gestionare a crizei și s-au arătat indignați că autoritățile testează prea puțin, fiind instituite protocoale deficitare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării