main logo
1103

Morari, învinuit pe 3 capete de acuzare: Se cer încă 30 de zile de arest

Procuratura Generală i-a înaintat fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, învinuirea definitivă.

Morari, învinuit pe 3 capete de acuzare: Se cer încă 30 de zile de arestFoto: dw.com

Astfel, pe lângă cele două capete de acuzare, înaintate anterior, ”abuz de serviciu” și ”fals în acte publice”, procurorii au probat încă o componență de infracțiune în acțiunile acestuia, și anume ”amestecul în înfăptuirea urmăririi penale”, transmite Știri.md.

Potrivit procurorilor, Viorel Morari este învinuit că ar fi primit de la Vladimir Plahotniuc o plângere pe care ar fi înregistrat-o contrar prevederilor legale, în baza căreia a pornit o cauză penală şi a falsificat o serie de acte procesuale. 

Respectivele acțiuni au fost comise atât în interes personal, cât și în interesul petentului, dar și altor persoane din anturajul acestuia, cu scopul de a-i proteja de implicare, în calitate de bănuiţi, în cauza penală privind frauda bancară şi a obstrucționa cercetarea rapidă, completă şi obiectivă a dosarului.

Totodată, procurorii au depus demers de prelungire, cu încă 30 de zile, a mandatului de arestare în privința fostului procuror-șef al Procuraturii Anticorupție, urmând ca instanța de judecată să fixeze data și ora examinării acestuia.

Printre argumentele invocate de procurori pentru cercetarea lui Viorel Morari în arest este suspiciunea rezonabilă de exercitare a presiunilor asupra martorilor acuzării, care au fost subalterni ai învinuitului.

Știri.md amintește că Viorel Morari a fost reținut pentru 72 de ore, vineri, 10 ianuarie, într-un dosar legat de fals în acte publice și abuz în serviciu.

Ulterior, la 13 ianuarie, Morari a primit mandat de arestare pe un termen de 20 de zile

Acesta respinge acuzațiile care i se aduc și susține că dosarul în care este vizat este unul politic și făcut la comanda lui Dodon și Stoianoglo.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării