main logo
3486

Morari, după reținere: Răspuns pentru critica adusă lui Stoianoglo

Viorel Morari, șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, anunță că reținerea sa are ca scop o încercare de a-l intimida.

Morari, după reținere: Răspuns pentru critica adusă lui Stoianoglo

Potrivit lui, reținerea reprezintă un răspuns la critica din ultima perioadă pe care a adus-o procurorului general, Alexandr Stoianoglo, transmite Știri.md.

Procurorul a declarat pentru JurnalTV că se află în aceste clipe în sediul PCCOCS, la audieri.

„Este adevărat că sunt reținut. Reținerea o consider ilegală. Are ca scop intimidarea mea, readucerea la tăcere, pentru critica pe care o aduc lui Stoianoglo, activității procuraturii generale, și pentru activitatea în calitatea de procuror-șef. Mi-au întocmit proces verbal de reținere. Nu m-au luat de nicăieri, eu singur m-am prezentat”, a declarat Viorel Morari, pentru sursa citată.

Amintim că procurorul-șef suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost reținut, din nou, de către procurorii PCCOCS.

Potrivit unui comunicat emis de Procuratura Generală, Viorel Morari, împreună cu șeful interimar al Serviciului Antidrog al Poliției de Frontieră, sunt cercetați pentru fabricarea unui dosar la comandă.

Morari s-a prezentat azi, împreună cu avocații săi, la PCCOCS, unde a fost citat pentru a fi recunoscut și audiat în calitate de bănuit de patru capete de acuzare: ”exces de putere”, ”fals în acte publice”, ”reținerea sau arestarea ilegală” și ”tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate”.

De precizat că anul trecut, Viorel Morari a fost reținut în data de 10 ianuarie.

Acesta a fost reținut pentru „abuz în serviciu” și „fals în acte”, după ce procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a dispus efectuarea controalelor la Procuratura Anticorupție și la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze.

Menționăm că, recent, în cadrul unui briefing de presă, Morari a prezentat mai multe documente, dar și date din care reiese că două companii ucrainene, care aparțin direct sau prin intermediar lui Veaceslav Platon, au de facto drept beneficiar final un nume exact ca cel al soției lui Stoianoglo - Kurdova Țvetana.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării