main logo
2218

Morari, despre acuzația că e controlat de Plahotniuc: Intimidare

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, este acuzat că ar fi fost implicat în soluționarea mai multor dosare, în favoarea mai multor persoane.

Morari, despre acuzația că e controlat de Plahotniuc: Intimidare

Într-o scrisoare publicată pe moldova.org se spune că Viorel Morari „lucrează la o mână cu hoțul în lege Grişa Bulgaru”, cunoscut ca Grigore Caramalac.

„Pentru mulți tineri juriști, Viorel Morari este cu siguranță un exemplu, deoarece acesta a reușit să-și construiască o carieră de succes, a reușit să intre în contact cu foarte mulți oameni cu influență, din Republica Moldova și de peste hotare, și nu în ultimul rând a legat “prietenii” de serviciu cu oameni care au contribuit la prosperarea financiară a procurorului-șef Anticorupție”.

În scrisoare este descris cum Viorel Morari a „contribuit la rezolvarea mai multor dosare”.

Procuratura a venit cu o reacție oficială la aceste acuzații și susține că sunt niște "alegații formulate sub forma unor pretinse opinii":

"Conținutul acestor mesaje este de o manieră rău intenționată și are scopul evident de a denigra imaginea instituției, fapt pentru care Procuratura Anticorupție nu le va comenta.

Mesajele respective au fost, în mod orchestrat, expediate atât instituțiilor de presă cât și unor misiuni diplomatice acreditate la Chișinău.

În consecința răspândirii lor, Viorel Morari a sesizat Procurorul General pentru a dispune verificări la nivelul Inspecției procurorilor în vederea elucidării pretinselor fapte imputate.

De asemenea, la 26.04.2019 a fost trimisă, prin poștă, către Autoritatea Națională de Integritate, solicitarea de a verifica din oficiu existența sau lipsa încălcărilor regimului conflictului de interese.

Procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție califică alegațiile invocate drept o ingerință în actul justiției și o încercare de intimidare a organului de urmărire penală. Or, autorii „opiniilor” exprimate acționează în interesul unor persoane investigate penal de către procurorii anticorupție.

Atragem atenția că pretinsele ilegalități care i se impută Procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție reprezintă afirmații fără niciun substrat factologic, dar care - într-o manieră manipulatoare - sunt puse în contextul unor informații mai vechi cunoscute opiniei publice. În acest fel, autorul își impune concluziile vădit mincinoase în perimetrul unor declarații făcute – aparent - în cunoștință de cauză.

Procuratura Anticorupție se conduce, în activitatea sa, strict de prevederile legislației în vigoare și nu va admite imixtiniuni de nicio natură în procesul de investigare a acțiunilor de corupție", se arată în comunicatul oficial.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării