main logo
1316

Morari: Astăzi și mâine trebuie să fim cu ochii pe 3 proiecte din Parlament

Se pare că cineva se gândește cum să legalizeze cât mai rapid banii furați din sistemul bancar, reflectă mesajul jurnalistei Natalia Morari.

Morari: Trebuie să fim cu ochii pe 3 proiecte din Parlament

Jurnalista a ținut să menționeze că „proiectul de lege privind declararea voluntară și stimularea fiscală" nr. 284, introdus în ultima ședință din aceasta sesiune, până acum nu este publicat pe pagina Legislativului la fel ca și alte proiecte nr. 282, 283, ceea ce este o încălcare gravă. Totodată, a ținut să menționeze că autorii acestor trei proiecte sunt deputații PDM, Vladimir Vitiuc, Corneliu Dudnic, Vladimir Andronachi, Ștefan Creangă și Marcel Răducan.

„Știu că postări despre dietă, mare și gândirea pozitivă se bucură de o popularitate mai mare la ora asta, dar va rog să citiți cu cea mai mare atenție.
***
De doua zile, toate televiziunile ne trâmbițează despre reforma fiscală, care, evident, ar trebui să ne bucure prin micșorarea impozitelor. E și firesc - cine nu dorește să plătească mai puțin la stat? V-ați întrebat de unde atâta generozitate? Majoritatea au explicat asta prin populism electoral. Pe naiba! Când guvernarea nu reușește să ne bage o porcărie prin ușa din față, ea încearcă s-o facă prin ușa din spate. 
***
Dacă nu le-a reușit cu legalizarea capitalurilor în 2016, au venit cu recenta lege a cetățeniei, iar acum vor să introducă aceasta „bomboană” și prin "Proiectul de lege privind declararea voluntară și stimularea fiscală" nr. 284, introdus în ultima ședință a Parlamentului din aceasta sesiune (care va avea loc mâine și poimâine). Proiectul legii până acum nu este publicat pe pagina parlamentului (la fel ca și alte proiecte nr. 282, 283), ceea ce este o încălcare gravă. Autorii acestor trei proiecte sunt deputații PDM V. Vitiuc, C. Dudnic, V. Andronachi, M. Răducan, Șt. Creangă.

Pe lângă ceea ce a scris Alexandr Slusari, deja câteva surse mi-au confirmat ca proiectul legii 284 prevede, de fapt, amnistierea capitalurilor. Legalizarea capitalurilor contra achitării a doar 3% din suma declarată - asta ne va fi servit sub un strat de povești pentru cei săraci despre impozite micșorate.

La conferințe de presă din ultimele doua zile guvernanții ne-au povestit mult cum se gândesc la noi prin această reformă fiscală. Dar se pare că altcineva se gândește cum să legalizeze cât mai rapid banii furați din sistemul bancar, care riscă să fie arestați în străinătate, exact cum povestea Veaceslav Negruta săptămâna trecută.

Iar în ceea ce ține de argumente despre alte țări civilizate, în care se practică amnistierea fiscală - în alte țări civilizate amnistierea nu se făcea după cea mai mare fraudă bancară din istoria țării. Și nu se face printr-un proiect de lege băgat cu două zile înainte de ședința Parlamentului - fără dezbateri publice, fără ca proiectul să fie publicat din timp. 
Mâine și poimâine trebuie să fim cu ochii pe Parlament și pe trei proiecte băgate pe ultima suta de metri. Semi-moartă, semi-vie, dar mâine obligatoriu mă pun în picioare și fac emisiune despre asta. Pe fundal cu toți șorii, asta chiar e grav", a scris Natalia Morari.

Amintim că vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a menționat ieri că acest proiect, care „aparent foarte mult seamănă cu proiectul amnistiei capitalului din 2016”, niciodată nu a fost discutat în cadrul unor consultări publice.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării