main logo
1284

Monitorul Oficial: Cât va constitui pensia minimă de la 1 aprilie

De la 1 aprilie 2019, pensia minimă pentru limita de vârstă va constitui 1.079,33 lei, potrivit unei hotărâri de guvern care va fi publicată mâine în Monitorul Oficial.

Monitorul Oficial: Cât va constitui pensia minimă de la 1 aprilieMonitorul Oficial: Cât va constitui pensia minimă de la 1 aprilie

În prezent, pensia minimă pentru limita de vârstă constituie 1.025 lei, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Potrivit hotărârii aprobate de guvern, de la 1 aprilie, pensiile vor fi indexate cu 5,3 la sută. Coeficientul indexării a fost stabilit în funcție de media creșterii anuale a indicelor prețurilor de consum pentru ultimii trei ani. 

În hotărâre mai este stipulat că mărimea pensiei minime de dizabilitate va constitui 809,5 lei în cazul unei dizabilități severe, 755,53 lei în cazul unei dizabilităţi accentuate și 539,67 lei în cazul unei dizabilități medii.

În cazul în care cuantumul pensiei calculat conform legii este mai mic decât cuantumul pensiei minime pentru categoria respectivă, diferența va fi acoperită din mijloacele bugetului de stat.

Hotărârea cu privire la indexarea prestațiilor de asigurări sociale și a unor prestații sociale de stat va intra în vigoare la 1 aprilie 2019.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării