main logo
348

Monica Babuc s-a întâlnit cu un grup de primari din Suedia și Botswana

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, s-a întâlnit cu un grup de primari din Suedia și Botswana, condus de edilul satului Budești din mun. Chișinău, Nina Costiuc.

Monica Babuc s-a întâlnit cu un grup de primari din Suedia și Botswana

Subiectul principal al discuțiilor a vizat implementarea unui proiect privind prevenirea abandonului școlar în 3 localități - Ale Kommun din Suedia, Ghanzi din Botswana și Budești din Republica Moldova.

Proiectul a demarat în anul 2017, este finanțat de către Centrul Internațional al Democrației Locale din Stockholm și presupune elaborarea de către entitățile beneficiare a unor planuri locale privind prevenirea și combaterea abandonului școlar și al absenteismului; efectuarea mai multor vizite de studiu în instituții de învățământ, centre comunitare și organizații din Suedia, Botswana și Republica Moldova, în vederea preluării de experiențe și bune practici etc.

În cadrul discuțiilor, ministrul Monica Babuc a salutat ideea acestui proiect, menționând că asigurarea şcolarizării şi prevenirea abandonului copiilor din învățământul obligatoriu rămâne a fi o prioritate a Ministerului Educaţiei, Culturii și Cercetării, care împreună cu organele locale specializate în domeniul învățământului, administraţiile instituţiilor de învăţământ și autoritățile publice locale monitorizează şi întreprind acţiuni în vederea combaterii acestui fenomen.

Totodată, părțile au discutat despre realizările înregistrate în cadrul proiectului, problemele cu care se confruntă, precum și viitoarele  acțiunii care urmează a fi întreprinse.

Menționăm că în perioada 17-21 octombrie, delegațiile din Suedia și Botswana efectuează o vizită de studiu în Republica Moldova, pentru a se informa despre principalele măsuri de intervenție, practici și acțiuni realizate de țara noastră în scopul eficientizării procesului de prevenire, combatere și diminuare a abandonului școlar în rândul copiilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării