main logo
442

Monica Babuc, în rol de profesoară. Ce lecție și unde a predat

Pentru o perioadă scurtă de timp, ministrul Educației, Culturii și Cercetării a fost în rol de profesoară.

Monica Babuc, în rol de profesoară. Ce lecție și unde a predat

Monica Babuc a predat o oră de Educație pentru Societate elevilor din clasa a V-a de la Gimnaziul Sadova, raionul Călărași, transmite Știri.md.

Subiectul lecției a fost „Dreptul la Patrie, dreptul la Neam”. Activitatea face parte din Campania ,,O lecției cu ministrul”, desfășurată în premieră, în perioada 17-21 decembrie, fiind preconizată ca o acțiune de feed-back și promovare a politicilor educaționale, demarate de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în cadrul dezvoltării curriculare în învățământul general, realizate în anul 2018.

Potrivit unui comunicat al Ministerul Educației, Babuc și elevii clasei a V-a au discutat despre dreptul fiecărui om de a avea o țară, despre dragostea față de ea și de locuitorii ei. Ministrul le-a vorbit elevilor despre cât de important este să ne iubim neamul, să-i cunoaștem istoria și să-i respectăm valorile, și a ascultat părerile acestora despre ce înseamnă patria și patriotismul. De asemenea, oficialul a îndemnat elevii să persevereze în dorința lor de cunoaștere și să cerceteze în permanență lucruri noi. 

Menționăm că urmare a reformei curriculare, disciplina școlară Educație civică  a fost reconceptualizată în Educație pentru societate – obligatorie pentru elevii din clasele gimnaziale și liceale, având drept scop dezvoltarea la elevi a competențelor pentru o cultură democratică prin intermediul celor trei domenii: educație pentru cetățenie democratică, educație pentru drepturile omului, educație interculturală și patriotică. 

Ore de Educație pentru societate și Dezvoltare personală vor preda și Secretarii de Stat ai Ministrului Educației, Culturii și Cercetării, elevilor din Gimnaziul Pănășești, Gimnaziul Scoreni și Liceul Teoretic ,,Ion Inculeț” din satul Vorniceni din raionul Strășeni, Liceul Teoretic „P. Ștefănucă” din orașul Ialoveni și Liceul Republican cu Profil Sportiv din municipiul Chișinău.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării