main logo
361

Monica Babuc a efectuat o vizită de lucru în raionul Edineț

La invitația autorităților publice locale, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a efectuat astăzi o vizită de lucru în raionul Edineț.

Monica Babuc a efectuat o vizită de lucru în raionul Edineț

În cadrul vizitei sale, ministra s-a întâlnit cu directorii instituțiilor de învățământ din raion și a participat la inaugurarea sediului renovat al Școlii de Arte din satul Cupcini, transmite Știri.md.

În mesajul său, ministrul Monica Babuc a apreciat activitatea productivă de peste 30 de ani a Școlii de Arte din satul Cupcini, raionul Edineț, exprimându-și gratitudinea pentru profesorii care, cu tenacitate și dăruire contribuie în fiecare zi la educarea tinerelor generații prin intermediul artei și a frumosului. 

„Este important să investim întâi de toate în școli, în educația copiilor noștri, începând de la cea mai fragedă vârstă, iar investițiile care s-au făcut pentru renovarea instituției, vor crea confortul necesar de care vor beneficia elevii și cadrele didactice deopotrivă, pentru desfășurarea unui proces educațional optim. Este o bucurie să văd nu doar o școală, dar și o comunitate atât de frumoasă, care și-a adus contribuția la crearea unui viitor mai bun aici, la noi acasă”, a menționat oficialul.

La Edineț, demnitarul a avut o întâlnire cu directorii instituțiilor de învățământ din raion. În cadrul întrunirii, Monica Babuc a discutat principalele probleme cu care se confruntă școlile din raion, inclusiv soluțiile pentru rezolvarea acestora. 

La rândul lor, managerii instituțiilor de învățământ au apreciat măsurile întreprinse de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în direcția redresării situației din sistemul educațional, îndeosebi majorarea indemnizațiilor unice pentru tinerii specialiști, creșterea substanțială a salariilor tuturor angajaților din domeniul educație, reforma curriculară precum și, asigurarea gratuității cursurilor de formare profesională continuă a cadrelor didactice. 

În context, Monica Babuc a garantat suportul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în materie de noi reforme și proiecte destinate să contribuie la modernizarea sistemului educațional din toată țara.

De asemenea, Monica Babuc a vizitat Muzeul Ţinutului Natal, cartea de vizită a orașului Edineț. Oficialul și-a exprimat admirația pentru piesele de valoare expuse conform rigorilor internaționale în domeniu. A mulțumit angajaților muzeului pentru munca depusă cu abnegație, reiterând felicitările cu ocazia Zilei Internaționale a Muzeelor și Nopții Europene a Muzeelor. 

Totodată, ministrul a discutat cu reprezentanții autorităților locale și administrația muzeului privind extinderea măsurilor pentru includerea acestuia în circuitul turistic național și internațional.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării