583
0
Momentul în care un bărbat era la un pas de a fi spulberat de o mașină
583
0

Expresia "a fi născut în cămașă" i se potrivește de minune unui pieton care a fost filmat traversând neregulamentar strada.

Din imaginile surprinse de camera de bord și postate pe o rețea de socializare se vede că bărbatul a fost cât pe ce să fie spulberat de o mașină în momentul în care traversa fără a se asigura, transmite Știri.md.

Incidentul a avut loc pe 18 iunie în sectorul Ciocana al Capitalei.

Pe parcursul anului precedent au avut loc 381 de accidente rutiere, în urma cărora 49 de persoane, care au traversat strada în afara trecerilor pietonale, au decedat, iar altele 339 au primit diferite traumatisme.

Polițiștii avertizează că atunci când traversezi strada neregulamentar riști să fii lovit, deoarece nu poți să te ferești de mașinile care trec cu viteză mare, nu ești sigur că ai fost sau nu văzut de către șoferi și nu știi dacă ei reușesc să frâneze la timp.

În acest sens polițiștii recomandă să respecți următoarele reguli:
– nu traversa strada în afara trecerilor pietonale, în special pe porțiuni de rampă;
– pe străzile slab iluminate alege porțiunea de drum cu cea mai bună vizibilitate;
– pe timp de noapte poartă haine sau obiecte cu elemente reflectorizante şi aprinde bliţul telefonului mobil pentru a fi mai vizibil;
– după coborârea din mijloacele de transport public nu traversa prin fața sau spatele acestora, ci după plecarea lor din stație, prin locurile rezervate trecerii;
– nu uita că automobilul care se apropie de tine are nevoie de spațiu de frânare.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter