main logo
875

Momentul în care proprietarea apartamentului explodat este evacuată

Tinerii care au surprins într-un live explozia de la Râșcani sunt și primii care au intrat în bloc.

Momentul în care proprietarea apartamentului explodat este evacuată

Imediat ce au auzit bubuitură puternică aceștia au intrat în clădire și au alergat pe scări căutând apartamentul în care s-a întâmplat totul, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

Au ajuns până la etajul 15, iar acolo au găsit-o pe proprietara locuinței, pe care, potrivit lor, au scos-o imediat afară. Toate imaginile au fost surprinse în același live.

Atenție. Imagini video care conțin limbaj violent și care pot afecta emoțional.

Tânărul filma un bărbat cu care discuta despre sărbătoarea Ziua Vinului și transmitea în direct pe Instagram interviul. În timpul transmisiunii a răsunat deflagrația și pentru un moment s-a văzut și o lumină puternică. Totul se întâmpla lângă blocul cu 20 de etaje din sectorul Râșcani. 

Din imagini se vede că imediat cum au auzit bubuitura tinerii aleargă spre bloc, intră și încep să urce scările alergând. Unii dintre locuitorii blocului erau ieșiți pe hol și nu înțelegeau ce se întâmplă. Tinerii continuau să urce scările că să ajungă la apartamentul unde s-a produs explozia. 

La un moment dat, în video se vede cum cineva cere că să fie deblocată o ușă. Tot acești tineri sunt cei care au scos-o pe proprietara apartamentului afară, fiind grav rănită.

Era aproape sâmbătă, ora 23 când o explozie puternică a răsunat în sectorul Râșcani al Capitalei. Un nor de praf a învăluit un bloc cu 20 de etaje de pe bulevardul Moscovei. Speriați, locatarii au sunat la 112, iar în câteva minute echipe de pompieri și ambulanțe au sosit la fața locului. 

Oamenii au ieșit din clădirea afectată de explozie, înveliți în pături și plapume, și se uitau neputincioși la blocul în care au trăit o viață. În preajma erau împrăștiate cioburi de sticlă, bucăți de mobilă, fâșii de draperii și munți de beton. Bucăți din peretele clădirii au fost aruncate la o distanță foarte mare.

Când s-a împrăștiat praful, oamenii au văzut îngroziți o gaură imensă în clădire – peretele exterior din zona etajelor 14, 15, 16 și 17 a fost parcă spulberat. Ulterior, s-a descoperit că și plăcile de beton dintre nivele, în zona respectivă, s-au prăbușit. La etajul 14, sub dărâmături, salvatorii au găsit mai mulți răniți.  

Patru persoane au murit - o femeie de 30 de ani, fiul ei de 4 ani, un bărbat de 77 de ani și soția acestuia, iar opt, printre care și un pompier, au fost rănite în urma unei explozii devastatoare produse sâmbătă seară, 6 octombrie, într-un bloc cu 20 de etaje din sectorul Râșcani. Bubuitura a fost atât de puternică încât a distrus trei apartamente, iar bucăți de beton au fost aruncate la câțiva metri. 

În toiul nopții, locatarii speriați au fost evacuați. Preliminar, deflagrația s-a produs din cauza unei butelii de gaz. Printre răniți este și proprietara apartamentului în care s-a produs deflagrația. Femeia de 32 de ani este internată la Institutul de Medicină Urgență cu arsuri pe 40 la sută din suprafața corpului, starea ei fiind gravă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării